Szemtanúk szerint rálőttek egy személyvonatra: a helyszínre érkező hatóságok nem találtak lövésre utaló nyomokat

Hírösszefoglaló 2018. augusztus 30., 15:24

Jogtalan fegyverhasználat lehetőségét vizsgálták a hatóságok, miután a resicabányai vasúti rendőrséget arról értesítették egy szerelvény utasai, hogy tűzfegyverrel kívülről rálőttek a személyszállító vonatra.

Merénylet vagy vandalizmus? Ez utóbbi tűnik valószűbbnek ( képünk illusztráció ) Fotó: Antal Erika

Adrian Jurjică felügyelő, a Krassó-Szörény Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa csütörtökön arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy a resicabányai vasúti rendőrséget szerda este riasztották, mivel a Temesvár és Resicabánya között közlekedő Regiotrans 16113-as személyvonatra kívülről rálőtt valaki, és egy sörét állítólag áthatolt az ablaküvegen.

A tanúk arról számoltak be, hogy a lövés akkor történt, amikor a vonat elindult a kolcáni állomásról.

Adrian Jurjică szerint a rendőrség egy operatív csapata kiszállt a helyszínre, de nem talált lövedéket vagy lövedékdarabot.

A nyomozás eredményei nem utalnak tűzfegyver használatára a Temesvár és Resicabánya között közlekedő személyvonatot ért incidens során, ezért az ügyben rongálás bűncselekménye miatt indítottak eljárást – közölte a Krassó-Szörény megyei rendőrség.

A közlemény értelmében tovább folyik a nyomozás annak a tárgynak az azonosítása végett, amely szerda este áthatolt a személyvonat ablaküvegén.