A titkosszolgálat nem értesült a Dragnea ellen irányuló fenyegetettségről

Hírösszefoglaló 2018. augusztus 22., 17:01

A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) nem kapott semmiféle hivatalos értesítést Liviu Dragnea képviselőházi elnöktől az ellene irányuló állítólagos fenyegetettségről – írja az Agerpres Ovidiu Marincea sajtószóvivő nyilatkozatára hivatkozva.

Márpedig a SRI mindent lát...

Marincea ugyanakkor hangsúlyozta, a hírszerző szolgálatnak nem áll hatáskörében a magas rangú állami tisztségviselők védelmének biztosítása.

Arra a kérdésre, hogy a hírszerzésnek volt-e tudomása ilyen veszélyről, illetve értesítette-e az illetékes hatóságokat, a szóvivő azt mondta, a SRI-nek erre nem terjed ki a hatásköre. „Amennyiben azonban olyan információkat tudunk meg, amelyek más intézmény hatáskörébe tartoznak, kötelességünk azonnal értesíteni ezeket. Itt nem volt szó ilyesmiről” – tette hozzá.

Liviu Dragnea egy kedd esti televíziós műsorban azt mondta, hogy tavaly áprilisban merényletet kíséreltek meg ellene. A PSD-elnök szerint négy külföldi férfi próbált az életére törni, akiket egy „világhírű ember fizetett meg”.

Amikor azt kérdezték, hogy Soros Györgyre gondol-e, azt válaszolta: „Én nem gondolok őrá. Ő gondol énrám.(...) De nem tudom, hogy itt erről volt-e szó.”

Dragnea szerint akkor vizsgálat is indult az ügyben. „Tudom, hogy nyomoztak az ügyben, de további információim nincsenek” – tette hozzá.