Még mindig nem került elő a megvert csendőrnőtől ellopott fegyver

Hírösszefoglaló 2018. augusztus 13., 14:47

Nem találták még meg a pénteki, bukaresti tüntetésen megvert csendőrnőtől ellopott fegyvert  –  nyilatkozta hétfő reggel az erőszakba torkollt demonstráció ügyében vizsgálódó katonai ügyészség főügyésze.

Rossz kezekben Fotó: Pál Árpád

„Tudomásom szerint még nem találták meg a csendőrnő fegyverét. Ebben az ügyben a fővárosi ügyészségen dolgozó kollégák folytatják a nyomozást” –  mondta az újságíróknak Ionel Corbu.

A főügyész szerint

eddig hozzávetőlegesen 30 olyan személy tett feljelentést a kerületi rendőrségeken, akik sérüléseket szenvedtek a csendőrség közbelépései nyomán.

Ezeket a feljelentéseket a katonai ügyészség begyűjti, majd kihallgatják az érintetteket.

Corbu ugyanakkor bejelentette, az in rem eljárás során azt is megvizsgálják, hogy a csendőrök miért hagyták „elszigetelődni” két kollégájukat, akiket így körbevett és brutálisan megvert néhány tüntető.

Eredetileg visszaélésszerű magatartás és hivatali visszaélés gyanújával indult a nyomozás, de kiterjesztjük szolgálati mulasztásra is, mivel a két csendőrt kollégáik hagyták elszigetelődni”

–  fogalmazott a főügyész, hozzátéve, hogy kikérték a csendőri közbelépés megszervezésével kapcsolatos dokumentumokat.

Corbu rámutatott, azokat a csendőröket is ki fogják hallgatni, akik ütlegelték a tüntetőket, amennyiben felmerül a gyanú, hogy nem hivatali kötelezettségeiknek megfelelően jártak el – tájékoztat az Agerpres hírügynökség.