Vasárnap este is országszerte utcára vonultak a kormányellenes tüntetők

Krónika 2018. augusztus 12., 21:15

Újabb kormányellenes tüntetések zajlanak Bukarestben és az ország más városaiban vasárnap este, sorozatban immár harmadik napja.

A tüntetők azt üzenik Liviu Dragnea PSD-elnöknek, hogy látogassa sűrűbben a fogorvost, „ha már lop”

A fővárosi Győzelem (Victoriei) téren néhány ezren gyűltek össze 21 óráig, az Agerpres hírügynökség tudósítása szerint a tüntetők között sok a kisgyermekes szülő.

Az egyik demonstráló egy fehér óriászászlót lenget, rajta az ország térképével és az 1989. december felirattal. Mások román, EU-s, NATO-, amerikai, brit vagy kanadai zászlót vittek magukkal, és dobokkal, vuvuzelákkal is fel vannak szerelkezve. Többek között azt skandálják, hogy „PSD, a vörös pestis”, „Mondjatok le!”, „Tolvajok!”

Egyeseknél táblák vannak, a következő felirattal: „Szégyelld magad, román csendőrség!”, „A korrupció öl”, „Erőszak nélkül!”, „Előre hozott választásokat!”

A Győzelem tér körül csendőrök, rendőrök és rohammentősök vannak. Kormányellenes tüntetések zajlanak az ország több más városában is: Nagyszebenben több mint ezren, Kolozsváron, Jászvásáron és Brassóban több százan vonultak utcára vasárnap este.