Untold fesztivál: közel 350 személy szorult orvosi ellátásra a második napon

Hírösszefoglaló 2018. augusztus 04., 17:09

A rendőrség és a csendőrség 28 bírságot rótt ki, összesen 14.510 lej értékben - derült ki a Kolozs megyei csendőrség közleményéből.

Fenntartják a rendet Fotó: Bede Laura

A kolozsvári Untold fesztivál második napján 346 személy szorult elsősegély ellátásra. A rendfenntartók szerint ezen a napon nem került sor olyan incidensre, amely súlyosan sértette volna a csendet és a közrendet – tájékoztat az Agerpres.

A fesztivál biztonságát egyébként több mint 1.200 csendőr, rendőr, tűzoltó és egészségügyi személyzet felügyeli. Az első nap folyamán 270 személyt részesítettek elsősegélyben és 26 bírságot szabtak ki.

A szervezők beszámolója szerint a fesztivál második napján 89.000 vendég vett részt. A főszínpadon koncertezett Manuel Riva, Vanotek, Jason Derulo, Kygo, Tiesto, Don Diablo és KSHMR. A fesztivál többi színpadán több mint 40 előadó lépett fel, köztük Solomun, a Satra B.E.N.Z, a Noisia és a Modestep.

Az augusztus 2-a és 5-e között Kolozsváron zajló Untold fesztivál tíz színpadán összesen 250 előadó ad koncertet. A szervezők mintegy 350.000 vendégre számítanak. A főszínpad a Kolozsvár Arénában van, de a fesztivál lezárt részéhez tartozik a Sétatér és a sportcsarnok környéke is. Ezen a részen augusztus 8-ig forgalomkorlátozás van érvényben.