Kimentették a Krivádiai-szurdokban rekedt két magyarországi turistát

Krónika 2018. július 30., 21:12

Sikerült kimentenie a hegyimentő- és barlangimentő-csoportnak azt a két magyarországi turistát, aki egy sziklán rekedt a Krivádiai-szurdokban, Hunyad megyében.

Fotó: Gergely Imre

Ovidiu Bodean, a Hunyad megyei Salvamont vezetője arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy egy 55 éves férfiről és 15 éves lányáról van szó. A kirándulók a szurdokban két vízesés között hirtelen lezúduló víz elől menekültek fel egy sziklára, amelyről már nem tudtak lejönni.

Bodean közölte, hogy a turisták nem a vidék sajátosságainak megfelelő felszereléssel indultak útnak, de szerencséjük volt, mert ahol az áradás elérte őket, volt mobilhálózati lefedettség.

A hegyimentő-szolgálat illetékese korábban azt is elmagyarázta, hogy Krivádiai-szurdokot csak vízben haladva lehet megközelíteni, és a patak szintje normális esetben is helyenként meghaladja az egy métert.

A mentőakció egy órát vett igénybe. A patak hirtelen megduzzadását valószínűleg egy, a hegy magasabb régióiban hirtelen lezúduló zápor okozta, a szurdokban viszont az áradás pillanatában sütött a nap – közölte a hegyimentő.