Megadóztatnák az államot az önkormányzatok

Krónika 2018. július 27., 11:48

Törvénymódosítást kezdeményeznek a megyeszékhelyek polgármesterei, hogy az állami intézményekre is vethessenek ki ingatlanadót. Erről a megyei jogú városok szövetségének e heti ülésén döntöttek – számolt be csütörtökön Antal Árpád.

Antal Árpád megadóztatná az állami hanyagságot

Sepsiszentgyörgy polgármestere úgy véli: minden jogi entitásnak, függetlenül attól, hogy a magánszférában tevékenykedik, állami vagy éppen önkormányzati intézmény, ugyanúgy kellene adóznia. Hozzátette, ezzel a változtatással jelentős bevételekhez jutnának az önkormányzatok, hiszen például

Sepsiszentgyörgyön a katonai lőtér hatalmas területére vagy a nagy méretű csendőrkaszárnyára is ki tudnák vetni az adót, sőt a „hanyagadót” is megszavazhatnák, ha az állami intézmények nem tartják megfelelően karban az épületeiket.

Antal Árpád leszögezte, a törvény előtt mindenki egyenlő, tehát az Eugen Teodorovici pénzügyminiszter által kilátásba helyezett adóamnesztia is alkotmányellenes, hiszen az – a legfrissebb bejelentések szerint – az évek során hatalmas adósságokat felhalmozott állami vállalatokra vonatkozna, míg a magánszemélyeknek rendezniük kellene adósságaikat.