Hivatalos: a Kolozsvári CFR három meccs után menesztette Edi Iordănescut

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. július 26., 13:23

Leváltotta élvonalbeli labdarúgócsapatának vezetőedzőjét a Kolozsvári CFR. A román bajnokcsapat csütörtökön közleményben jelentette be, hogy „az ügyvezetés struktúrájának módosítása miatt” közös megegyezéssel szerződést bontottak a „régi projekt” részét képező Edward Iordănescuval.

Elszakadt a sál. Iuliu Mureșan, Edi Iordănescu és Bogdan Mara Fotó: Kolozsvári CFR

Bombaként robbant Edi Iordănescu edző leváltásának híre. A Kolozsvári CFR vezetőedzőjének menesztését elsőként a TelekomSport „jelentette” még szerda este, majd csütörtökön a központi sajtó már sorra szellőztette meg a labdarúgó-Liga 1 címvédőjének berkeiben dúló csatározásokról szerzett, meg nem erősített információit.

A ProTV úgy tudja, hogy a szakvezető leváltásában a játékosoknak is szerepük lehet, de ezzel párhuzamosan a DigiSport alapján a vezetőség is két táborra szakadt. Közben csütörtök délre már

megérkezett Kolozsvárra a fellegvári csapatot 2009-ben és 2015-ben edző Toni Conceicao, arra várva, hogy a kora délutáni gyűlésen Iordănescu és a klubvezetőség kiegyezzen a szerződésbontás feltételeiben.

Délután hivatalossá vált, hogy az 56 éves portugál szakemberrel, Toni Conceicaóval folytatják a megkezdett munkát. Közleményükben emlékeztettek arra, hogy Conceicao harmadik mandátumát kezdheti meg a fellegvári csapatnál, miután korábban Románia Szuperkupáját és Román Kupát nyertek irányításával. Stábjában Luis Baltazar lesz a másodedző, míg Cristian Moldovan kapusedzőként, Cristian Dragotă pedig erőnléti edzőként dolgozik majd a CFR-nél.

A volt román szövetségi kapitány, Anghel Iordănescu fia, mint ismeretes, nyáron érkezett a Kínába távozott Dan Petrescu helyére, és azóta csak három tétmeccset vívott. Abból az elsőt, a hazai Szuperkupa-döntőt megnyerte a Craiova ellen, de a Botoșani elleni bajnoki meccsének döntetlenje után a Malmö elleni Bajnokok Ligája-selejtező 1-0-s hazai veresége beindította az eltávolítására irányuló „lavinát”.

A DigiSport úgy tudja, hogy vele együtt a klubvezetésből távozik Bogdan Mara, Marius Bilașco és Marian Copilu is. Utóbbi állítólag fő döntéshozó volt az elmúlt szezonban, de a héten nézeteltérésbe keveredett a klub fő finanszírozójával. Ennek okán a klubelnök, Iuliu Mureșan visszakaphatja a „hatalmat” a klub felett.

A Gazeta Sporturilor információi szerint a klub csütörtöki sürgősségi gyűlésén megegyezésre jutottak a felek, de mielőtt még bármit aláírtak volna, az élvonalbeli csapat kilenc játékosa is csatlakozott a megbeszéléshez, leszögezve: ha kirúgják Edi Iordănescut – aki szerződése szerint menesztése esetén állítólag 600 ezer eurós kárpótlási díjra jogosult –, akkor ők nem edzenek tovább. A 40 éves szakember mellett többek között Arlauskis kapus és Țucudean állt ki.