Bocsokat gázolt a vonat Tusnádfürdőnél, elszállítják a veszélyes anyamedvét

Krónika 2018. július 26., 09:09

Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter szerda este engedélyezte, hogy elszállítsák Tusnádfürdőről azt az anyamedvét, amely a bocsaival együtt járta a település utcáit, és embereket is megtámadott – tájékoztatta az MTI-t Borboly Csaba.

Fotó: Sándor Csilla

A hárombocsos anyamedve kábítólövedékes elaltatását és elszállítását azt követően hagyta jóvá a miniszter, hogy szerdán, nem sokkal a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) esti koncertjeinek a kezdete előtt a tábor közelében elütött két medvebocsot a vonat.

Borboly Csaba elmondta: egyelőre csak feltételezik, hogy a gyakran látott hárombocsos anyamedve két bocsáról van szó.

A politikus hozzátette: azért kérte az azonnali beavatkozást, mert a bocsait elvesztő állat az állatvédők szerint agresszívvé válhat.

Az önkormányzati vezető hozzátette: azonnal értesítették a csendőrséget, mely ígérte, hogy megóvja a Tusványos résztvevőit.

Borboly Csaba azt is elmondta, hogy csütörtökön reggel érkeznek a zernyesti medvemenhely képviselői, hogy a vadőrökkel együtt megkeressék, majd altatólövedékkel elkábítsák és elszállítsák a bocsait elvesztő anyamedvét és a megmaradt bocsot.