Több mint 200 személyt menekítettek ki az árvíz elől Szeben megyében

Hírösszefoglaló 2018. július 24., 09:18

Szeben megye több települését elöntötte az árvíz hétfőn. Alsóbajom településen 200 személynek kellett elhagynia otthonát, közülük 50 gyermek. A kimenekített lakosok a rokonoknál töltötték az éjszakát, miután házaikat és gazdaságaikat elölntötte a víz.

Fotó: ISU

A Szeben megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) jelenlegi adatai szerint Alsóbajom faluban 50 háztartásból kellett kimenekíteni a lakókat, 158 felnőttet és 50 gyermeket. 250 hektár szántóföld, 33 hektár legelő és kaszáló került víz alá, az áradás 180 kút ivóvizét is tönkretette. 79 ház és ugyanennyi háztáji gazdaság ment tönkre – számolt be az Agerpres hírügynökség.

A Szeben megyei katasztrófavédelmisek Fehér, Brassó, Maros és Hunyad megyéből kaptak erősítést.

A forgalom elől le kellett zárni az Alsóbajom és Balázstelke, valamint a Zsinna és a Hunyad megyei Dobra közti utat. Az árvíz károkat okozott Nagydisznódon, Kiscsűrön, Orláton, Szecselen, Kiskapuson és más településeken is.

Két személyt Bázna és Alsóbajom között gépkocsiban ért az áradás, a tűzoltók mentették ki őket az autót körülvevő 75 centiméter magas vízből.

A Transzfogarasi-úton egyik menetirányban egy órán keresztül szünetelt a forgalom, mert a lezúduló eső miatt kövek estek az úttestre.