Női kézilabda junior-vb: a románok nagy arányú legyőzésével elődöntős a magyar válogatott

MTI 2018. július 11., 18:58

Elődöntőbe jutott a magyar válogatott a debreceni női junior kézilabda-világbajnokságon, miután a szerdai negyeddöntőben 31-26-ra legyőzte a román csapatot.

Tóvizi Petra (labdával) dob a Ioana-Raluca Kelemen által védett román kapuba Fotó: MTI

A jó hazai kezdést és négygólos vezetést követően a szünetben már a vendég románok vezettek 17-14-re. A pihenő után viszont remekül játszottak a magyarok, és nem engedték ki kezükből a továbbjutást érő győzelmet.

Golovin Vlagyimir szövetségi edző együttese pénteken romániai idő szerint 21 órától a Dánia–Koreai Köztársaság-párharc győztesével találkozik a Főnix Csarnokban az elődöntőben. A finálét és a bronzmérkőzést szombaton rendezik.

A magyar válogatott eddig minden mérkőzését megnyerte a tornán. A csoportkörben sorrendben Brazíliát (27–24), Portugáliát (33–20), Montenegrót (27–17) és Norvégiát (35–27) múlta felül, majd a nyolcaddöntőben egy szorosabb első félidő után a második játékrészben hengerelve 14 góllal (31–17)  verte Szlovéniát. Románia a C-csoportban legyőzte Japánt, Paraguayt és Angolát, ám kikapott Hollandiától és Dániától, utóbbiak mögött harmadik helyen jutott tovább. A Gheorghe Tadici irányította gárda a nyolcaddöntőben 28–25-re verte Horvátországot.

Eredmény, negyeddöntő:
Magyarország-Románia 31-26 (14-17)