Durván sértegeti a hozzászólókat a román pénzügyminiszter a Facebookon

Bede Laura 2018. július 10., 15:59

Rendkívül alpári stílusban vitatkozik a közösségi oldalon Eugen Teodorovici román pénzügyminiszter azokkal, akik politikai vagy pénzügyi témában tesznek fel neki kellemetlen kérdéseket.

Eugen Teodorovici magatartása nem válik a bukaresti kormány dicsőségére

A Viorica Dăncilă vezette kabinet tagjának sértő, útszéli bejegyzéseire a bukaresti sajtó figyelt fel kedden. Többen arról faggatták Teodorovici-ot, kifizette-e már az állammal szemben felhalmozott adósságát, 2016-ban ugyanis maga ismerte el, hogy 73 ezer lejjel tartozik az adóhatóságnak.

Ha maga azt állítja, hogy tartozom az államnak, akkor annyi napja maradjon hátra, amennyi pénzt nekem fizetnem kell” – válaszolta a pénzügyminiszter a Facebookon az Alexandru nevű hozzászólónak.

Egy másik posztolót piperkőcnek nevezett a szociáldemokrata politikus, míg másról azt írta, hogy nyakig van az ürülékben. Teodorovici legdurvább hozzászólása azonban az volt, amikor azt írta egy polgárról, hogy „a szülei szükségből csinálták, és minden bizonnyal rosszul esett nekik”. Durva sértegetései miatt rengetegen elmarasztalták a tárcavezetőt, aki ennek ellenére feddhetetlen embernek nevezi magát, mivel állítása szerint nincs adóssága, és a diplomáit sem jogtalanul szerezte.

Utóbbi állításnak azonban éppen korábbi beismerése mond ellent. Teodorovici a román közszolgálati televízió tavaly októberi műsorában elmondta, úgy szerzett oklevelet a Mihai Viteazul nemzeti hírszerzési akadémián, hogy részt sem vett a kurzusokon. Ennek hatására a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) felfüggesztette az egyetemén működő posztgraduális képzést, amelyet idén márciusban be is zárt. Eugen Teodorovici egyébként a felsőoktatási intézmény nevét sem tudta megmondani, hiszen mint bevallotta, egy órát sem töltött a kurzusokon, ráadásul az oklevélért sem kellett elmennie, hanem elküldték az irodájába.