Tizenegyespárbajban jutott tovább Anglia, teljes a világbajnokság negyeddöntőjének mezőnye

MTI 2018. július 04., 00:04

Az angol válogatott az oroszországi labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjének utolsó résztvevője, miután kedd este 1-1-es rendes játékidő és hosszabbítás után 11-esekkel 4-3-ra legyőzte Kolumbia csapatát.

Jobban bírták a végét idegekkel és szuflával a vörös mezes angolok Fotó: Agerpres/Xinhua/Du Yu

A moszkvai Szpartak Stadionban lejátszott nyolcaddöntős összecsapás első negyedórájában az angolok nagy tempót diktáltak, de nem játszottak kapura veszélyesen, azután pedig visszaesett a tempó, a kolumbiaiak időnként kijöttek a kapujuk előteréből, helyzet azonban továbbra sem alakult ki.

A második félidőben sok volt a szabálytalanság, a reklamálás, különösen azután, hogy Harry Kane az 57. percben értékesítette az angoloknak megítélt büntetőt.

A folytatásban a dél-amerikaiak aktívabbá váltak, igyekeztek támadásokat vezetni, és a 93. percben Yerri Mina fejesével egyenlítettek. A hosszabbításban nem esett gól, a tizenegyespárbajban pedig a kolumbiaiak kétszer, az angolok egyszer hibáztak. Az első két rúgó mindkét oldalon magabiztos volt, azután azonban Henderson hibázott, ám Kolumbia nem tudta kihasználni előnyét, sőt, előbb Uribe tévesztett néhány centit, majd a végén Bacca lövését védte Pickford, Dier pedig záróemberként nem hibázott, így Anglia történelmi sikert aratott.

A szigetországi együttes története során először nyert ilyen körülmények között világbajnoki mérkőzést, korábban mindhárom tizenegyes-párbaját elveszítette (1990, 1998, 2006). Anglia ellenfele a szombati, szamarai negyeddöntőben Svédország válogatottja lesz.

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság további menetrendje – romániai idő szerint – a negyeddöntő pénteki mérkőzéseitől:

negyeddöntő:
    július 6., péntek:
Uruguay-Franciaország, Nyizsnyij Novgorod 17.00 (1.)
Brazília-Belgium, Kazany 21.00 (2.)
    július 7., szombat:
Svédország-Anglia, Szamara 17.00 (3.)
Oroszország-Horvátország, Szocsi 21.00 (4.)

    elődöntő:
    július 10., kedd:
1. negyeddöntő győztese - 2. negyeddöntő győztese, Szentpétervár 21.00
    július 11., szerda:
4. negyeddöntő győztese - 3. negyeddöntő győztese, Moszkva (Luzsnyiki Stadion) 21.00

    a 3. helyért:
    július 14., szombat:
az elődöntő vesztesei, Szentpétervár 17.00

    döntő:
    július 15., vasárnap:
az elődöntő győztesei, Moszkva (Luzsnyiki Stadion) 18.00