Raed Arafat államtitkár Háromszéken mérte fel az árvízkárokat

Hírösszefoglaló 2018. július 01., 10:45

Kökösbácstelek térségébe látogatott vasárnapra virradóra Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár, ahol az elmúlt napokban árvíz pusztított – tájékoztatott a belügyminisztérium katasztrófavédelmi részlege (DSU).

Fotó: Kovászna megyei katasztrófavédelem

Raed Arafat éjfél után ért Kovászna megyébe Sebastian Cucu prefektussal és a megyei katasztrófavédelmi bizottság tagjaival. A szakemberek megvizsgálták a Tatrang folyó által átszakított töltést és az árvíz által okozott károkat – számolt be az Agerpres.

A DSU által végzett felmérés szerint Kovászna megyében mintegy 200 személyt érintett az árvíz, 86 személyt Kökösbácstelkén, 109 személyt Bélmezőben, 21 személyt Székelytamásfalva településen. Szitabodzán három házat rongált meg egy földcsuszamlás.

Továbbra sem lehet közlekedni Csíkkozmás és Kézdivásárhely között a 11B-jelzésű országúton, Kézdiszárazpataknál (Valea Seacă) néhány méteres szakaszon beszakadt az út. Nem lehet közlekedni a 121-es jelzésű megyei úton Szentkatolna (Catalina) és Imecsfalva (Imeni) között.

Brassó és Szitabodza között a vasúti forgalom is megállt, miután Bodolán a Tatrang folyó által hozott hordalék miatt összedőlt a vasúti híd, tájékoztatott vasárnap reggel a Román Országos Rendőr-főkapitányság közlekedési tájékoztató központja (Infotrafic).