Önkénteseket is kényeztetne a Borszék Bogrács Feszt

Krónika 2018. június 28., 19:11

Július 1-jéig, vasárnapig jelentkezhetnek azok a 16 életévüket betöltött érdeklődők, akik teljes ellátás fejében háromnapos önkéntes munkát végeznének Borszéken, a július 13-15. között tartandó multikulturális-gasztronómiai Borszék Bogrács Feszten.

Melegített borvizes kis fürdő is üzemel Borszéken

A szervezők tájékoztatása szerint a bejelentkezéshez online kérdőívet kell kitölteni, ebben arra figyelmeztetik a jelentkezőket: már július 12-én este kötelező felkészítőn kell jelen lenniük a Hargita megyei fürdővárosban. Az önkénteseknek szállást, utaztatást, étkezést biztosítanak az első alkalommal rendezendő bográcsosfesztivál szervezői, a Secvențe Kulturális Egyesület és a Papa la Sanyi vendéglő.

Felejthetetlen élményt szeretnénk nyújtani úgy a résztvevőknek, mint az önkénteseknek

– áll a felhívásban, és ugyanitt azt is jelzik: nem elvárás az előzetes önkéntes tapasztalat.

A jelentkezési ívet ide kattintva lehet kitölteni. Az űrlapon a jelentkezők kiválaszthatják, mivel szeretnének foglalkozni. Amint arról lapunkban beszámoltunk, a Borszék Bogrács Feszt elnevezésű rendezvény koncepcióját „multietnikus művészeti és kulináris világok fesztiváljaként” fogalmazták meg az ötletgazdák. Első kiadásán három napon át, reggeltől éjfélig ingyenes programot kínálnak az egész család számára.

Mire számíthat az önkéntes, illetve a fesztivál vendége? Hivatásos együttműködőkre, 10 nemzetiség főztjére, de interaktív műhelyek is naponta ingyen kínálják a foglalkozásokat. Érdemes mazsolázni a lehetőségekből, mert például roma mesterségeket is tanulhatunk, vagy éppen siklóernyőzést. Hasznos tudni, hogy

a fürdővárosban sziklamászás és kalandpark is épült, ahová gyerekeknek is ajánlanak közel kétórás programot, és nem utolsó sorban ajánlott bepakolni a fürdőruhát is: bár sokan nem tudják, melegített borvizes kis fürdő is üzemel Borszéken.

Egyébként a Secvențe Kulturális Egyesület és a Papa la Sanyi által kidolgozott projekt célja ráirányítani a figyelmet az országos érdekeltségű fürdőváros fontosságára az európai szintű gyógyturizmus piacán. A helyi önkormányzat együttműködésével létrejött esemény egyik stratégiai partnere a Balassi Intézet, amely koncerttel, de filmekkel és rendhagyó fotókiállítással is „beköltözik” Borszékre. Ingyenesek a koncertek is: Herczku Ágnes, a Timpuri Noi, a Fanfara Transilvania, a Bosquito, Mircea Vintilă és a Nightlosers lép fel Borszéken.

Részletek az esemény Facebook-oldalán találhatók.