Kitartó csigatempó: még a kész autópályákat sem merik átadni az ujjal mutogató hivatalosságok

Bálint Eszter 2018. június 27., 11:44

A kormányprogram ígéretei ellenére továbbra is a csigatempó jellemzi a romániai autópálya-építéseket. A miniszter szerint nincs elég munkás, de a kivitelezők is komolytalanok.

Megszakítás. Dolgoznak a gyalui híd megépítésén Fotó: Pro Infrastruktúra Egyesület

Ugyan az autópálya-építés felgyorsítását ígérte a Szociáldemokrata Párt (PSD) sokat emlegetett kormányprogramjában – amelynek köszönhetően megnyerték a választásokat, legalábbis Liviu Dragnea pártelnök szerint –, maradt a csigatempó, csúsznak a határidők, és a megépült sztrádaszakaszokat sem adják át a forgalomnak. Mint az Economica.net gazdasági hírportál elemzése rávilágít,

a PSD–ALDE-kormányzás első másfél évében összesen 50 kilométernyi autópálya épült meg, ám alig a felét vehették birtokukba az autósok, eközben négy új építőtelepet nyitottak meg.

Az országos közútkezelő vállalat (CNAIR) tavaly mintegy 24 kilométer autópályát vett át a kivitelezőtől: 15 kilométernyi sztrádát avattak Lugos és Déva között, illetve 8,7 kilométernyit Gyalu és Magyarnádas között – ez azonban egyelőre nem használható, mivel még meg kell építeni a gyalui csomópontot. A szakhatóság adatai szerint a Szászsebes–Torda-autópálya 3-as és 4-es szakasza 99-100 százalékban készen áll, ám a 28 kilométeres szakasz átvétele bizonytalan, miután a CNAIR szakemberei nem elégedettek a kivitelező által elvégzett munka minőségével.

Az Economica.net rendelkezésére álló információk szerint

jelen pillanatban tizennégy építőtelepen zajlanak sztrádaépítési munkálatok.

Ezek közül a legelőrehaladottabb állapotban a német Geiger cég van, amelynek feladata a Marosugra és Aranyosgyéres közötti sztráda 1-es jelzésű, összesen 3,6 kilométeres szakaszának megépítése – kevesebb mint egy év alatt már 70 százalékon állnak.

A leglassabban eközben a Lugos–Déva-autópálya 3-as szakasza halad, a spanyol Comsa a rá bízott munka 83 százalékával van meg, miután 2017 januárjában már 72,87 százaléknál tartott. Nehezen haladnak ugyanakkor a versenytárgyalások kiírásával is, a már kiírt liciteket pedig a fellebbezések késleltetik.

Megszólalt a témában Lucian Şova közlekedésügyi miniszter is, aki hétfőn a parlamentben, az ellene szóló egyszerű indítvány megvitatásán azt mondta,

nem tudja megbecsülni, hogy mikor tudják átvenni az építés alatt álló autópálya-szakaszokat, mivel a kivitelezők munkaerőhiány miatt nem tudják tartani a határidőket.

Mint részletezte, idén 800 millió euró áll Románia rendelkezésére sztrádaépítésre. Elmondása szerint összesen 176 kilométeren zajlanak jelenleg munkálatok csaknem 1800 munkással és néhány száz géppel, berendezéssel.

Şova kitért arra is, hogy például a Lugos–Déva-sztráda 3-as szakaszán több mint százan dolgoznak, ám egyetlen kilométert sem építettek, helyette lerombolták mindazt, ami tavaly elkészült. Meglátása szerint ugyanakkor amiatt sem halad az építkezés az elvárt ütemben, mivel a tenderekből győztesen kikerült cégek nem tartják magukat ígéreteikhez,

az építőtelepeken nem látni a licitre jelentkezéskor felsorolt gépeket, helyettük másodkézből vett régi berendezéseket lehet látni, amelyek nem is alvállalkozók, hanem rosszul megfizetett szolgáltatók tulajdonában vannak.

„Tudom, mert az elmúlt időben a minisztérium minden államtitkárának kiosztottunk egy szakaszt, amit kéthetente ellenőriznek a prefektusokkal, megyeitanács-elnökökkel és az ellenőrző szervek képviselőivel egyetemben, és jegyzőkönyvet készítenek” – magyarázta.

Példaként a Szászsebes–Torda- sztrádát hozta fel. „Persze, drón­felvételről jól néz ki, de menjenek el, nézzék meg ezt a két szakaszt, beszéljenek a kivitelezővel, és kérdezzék meg, hogy miért nem akarja egyikük sem megkezdeni az átadási-átvételi folyamatot” – mondta honatyáknak a közlekedési miniszter, aki a késlekedések miatt pénzbüntetést is kilátásba helyezett.

Mint ismeretes, Lucian Şova közlekedésügyi miniszter nemrég azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy arról beszélt: ha Romániában nagy ütemben bővülne a sztrádahálózat, akkor emelkednének a fizetések, emiatt pedig a multinacionális társaságok elhagynák az országot, és oda mennének, ahol nincsenek autópályák, ugyanakkor alacsonyak a bérek. A miniszter azt is megemlítette, hogy miközben a nyugat-európai országokban kiépültek az autópályák, a multikat az alacsony fizetések vonzották Romániába.

{K1}