Elégtétel a tordai iskola számára, hogy övék a legjobb magyar nyolcadikos Erdélyben

Krónika 2018. június 21., 12:17

A tordai Jósika Miklós Elméleti Líceum büszkeséggel vette tudomásul, hogy a nyolcadikosok képességvizsgáján Kolozs megye legjobb eredményeit tudhatja magáénak, maga mögé utasítva a történelmi hagyományokkal rendelkező kolozsvári magyar iskolákat is.

Máté Ditmár 9,78-as osztályzatot ért el a képességvizsgán

A tanintézet szerint az idén tízéves fennállását ünneplő Jósika Miklós Elméleti Líceum országos szinten a legjobb eredményt mutatta fel ezen a vizsgán, ahol az iskola tanulója, Máté Ditmár 9,78-as átlagot ért el.

Szerkeszőségünkhöz eljuttatott közleményében az iskola megállapítja, hogy nemcsak az országos listát vezetik az idei nyolcadikos végzőseik: az öt legjobb eredményt elérő Kolozs megyei magyar diák közül három a tordai iskolában végezte a nyolcadik osztályt. A már említett országos legjobb eredményt elérő diákjukat Fina Ágota Enikő (Jósika Miklós Elméleti Líceum – 9,61), Albert Anikó
(Aranyosegerbegyi Általános Iskola – 9,55), Bencze Noémi (Jósika Miklós
Elméleti Líceum – 9,53) és László Tamás (János Zsigmond Unitárius Kollégium –
9,53) követi a rangsorban.

Józan Erzsébet, a tordai Jósika Miklós Elméleti Líceum igazgatója úgy véli, a kiemelkedő eredményt a diákok és tanárok közös erőfeszítése révén sikerült elérni, amihez az intézmény falai között uralkodó barátságos és otthonos hangulat is nagyban hozzájárult.

„Iskolánk folyamatosan törekszik arra, hogy a legjobb színvonalú oktatást nyújtsa diákjainak. Diákjaink több alkalommal is részt vesznek különböző országos és nemzetközi versenyeken, ahonnan nem egyszer díjakkal térnek haza. Minden okunk megvan arra, hogy bízzunk a jövőben, és abban, hogy a mostani eredményt újabb sikerek követik majd” – fogalmazott a Kolozs megyei iskola vezetője.