Kedvezett a BL-sorsolás a Kolozsvári CFR-nek és a Videotonnak

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. június 19., 17:53

A Kolozsvári CFR mellé szegődött Fortuna a labdarúgó-Bajnokok Ligája második selejtezőkörének sorsolásán, de a szezont az első körben kezdő, magyar bajnok Videoton is verhető ellenfél ellen mutatkozik be júliusban.

Fotó: Facebook/UEFA Champions League

Szerencsésen alakult a Kolozsvári CFR számára a labdarúgó-Bajnokok Ligája selejtezőinek keddi sorsolása, mert bár a fellegváriak nem voltak kiemeltek, mégis verhető ellenfelet „húztak” a július végén rajtoló második körre. Hogy pontosan kivel fognak játszani, az majd csak az első kör után derül ki,

a román bajnok ellenfele ugyanis a Malmö FF és a június végi előselejtezők nyertesének párharcából kerül ki.

Bogdan Mara, a CFR sportigazgatója a ProSportnak jelezte, hogy a papírforma szerint valóban a svéd bajnok továbbjutása valószínűsíthető a kvalifikációk első fordulójából, de még az előselejtező Santa Coloma (andorrai), Drita (koszovói), La Fiorita (San Marinó-i) és Lincoln Red Imps (gibraltári) négyese sem lebecsülendő.

„Mi csak annyit akarunk, hogy továbbjussunk. Egyelőre nem tudunk sokat a lehetséges ellenfelünkről, de a következő időszakban nagyon alaposan tanulmányozzuk majd őket, mert alaposan fel kell készülnünk. Az a fontos, hogy jó igazolásaink legyenek, hogy megerősítsük a keretünket" – fogalmazott Mara.

A Malmö keretéről egyébként az ismert, hogy Nils Markus Rosenberg az egyik legerősebb játékosuk, de a svéd válogatott csatár mellett a dán Lasse Nielsen is a 13,8 millió euróra becsült csapatukat erősíti. A BL-ben nem is olyan rég, a 2015–2016-os szezonban sikerült csoportkörbe jutniuk.

A kolozsváriak elkerülték egyebek mellett a bolgár Ludogorecet, amelyik ha az első körben legyőzi a Crusaderst, akkor a folytatásban szembekerülhet a magyar bajnokkal.

A Videoton ugyancsak az első körben kezdi meg a BL-szezont, de kiemeltként számára is kedvezően alakult a sorsolás: a júliusi bemutatkozáskor a Dudelange együttesével játszik majd oda-vissza alapon.

A luxemburgi bajnok pedig az elmúlt három szezonban rendre vereséget szenvedett a BL-ben, meglepetést csak 2012-ben okozott, a Salzburg kiejtésével.

Az első kör első mérkőzéseit július 10-én és 11-én, a visszavágókat pedig 17-18-án rendezik. A továbbjutók a július 24-25-én és augusztus elsején rendezendő második körben folytatják, ahol a már említett párharcok mellett BATE Boriszov–Helsinki/Vikingur, Zágrábi Dinamo–Tallin/Hapoel Beer-Seva és Alasker/Celtic–Reykjavik/Rosenborg összecsapások is lehetnek a bajnoki ágon. A nem bajnoki ágon PAOK–Basel és Ajax–Sturm Graz meccsek lesznek a második körben. A vesztesek az Európa Ligában folytatják.

A második számú európai kupasorozatban is sorsoltak kedden, a kora délután eldőlt beosztás alapján pedig a Dudelange–Videoton BL-meccs vesztese találkozik a Malmö első fordulós BL-selejtezőjének vesztesével, így egy esetleges papírformabontó eredmény a második számú kupasorozatban is „járható" útkezdést biztosít a magyar bajnoknak.

A nem BL-ből érkező alakulatok szerdán kapnak ellenfelet az EL első és második selejtezőkörére. A Ferencváros, a Honvéd és az Újpest, valamint a Viitorul az első körben kezd, míg az FCSB a második kvalifikációs körben rajtol.