Rostás Szabolcs 2018. június 19., 13:33

Korrupció, vadászat, hosszútávfutás

Számos korábbi határozatához hasonlóan a taláros testület ezúttal is bírálatok kereszttüzébe került, sokan vádolják ezúttal is részrehajlással az alkotmánybírákat, akárcsak például 2012-ben, amikor helybenhagyták a Traian Băsescu államfő másodszori megbuktatását célzó népszavazás érvénytelenségét.

A mostani döntés nemcsak az alkotmányos természetű jogi konfliktusok terén kevésbé jártas laikusok, hanem az alkotmányjogászok számára is érthetetlennek tűnik. Elég nehezen lehet megmagyarázni ugyanis, miként lehet nagyobb súlya adott kérdésben az igazságügy-miniszternek, mint a bírák és ügyészek érdekeit képviselő legfelsőbb igazságszolgáltatási tanácsnak, nem beszélve az államelnökről. Sok szakértő – köztük a Krónikának nyilatkozó tekintélyes alkotmányjogász, Ioan Stanomir – amondó, hogy az alkotmánybíróság döntése elhibázott, a taláros testület legitimitása megkopott, hitele szertefoszlott, ezért elérkezett az ideje az összetétele kiválasztási módja újragondolásának.

Tény, hogy a romániai alkotmánybíróság megítélése jelen pillanatban csapnivaló, és a talárosok egyáltalán nem iparkodnak megtépázott arculatuk javítására. Kifejezetten árt a testület nimbuszának Petre Lăzăroiu színre lépése is, amelynek során az alkotmánybíró úgy próbálja nyomásgyakorlással hírbe hozni az elnöki hivatalt, hogy közben saját magáról állít ki elégtelen osztályzatot.

Önfeljelentésként is elkönyvelhető ugyanis az alkotmánybíróság tagjának beismerése, miszerint évekkel ezelőtt személyesen fordult Románia akkori környezetvédelmi miniszteréhez egy vadászház megvásárlása érdekében. Történetesen arról a Borbély László volt RMDSZ-es tárcavezetőről van szó, akit végül a törvényhozás kétszer is megmentett a bűnvádi eljárás – és vélhetően a börtönbüntetés – alól.

Lăzăroiu hiteles korrajzot tárt elénk a Romániában működő folyamatokról: közméltóságként derogált neki beállni a sorba a „halandók” közé, ő személyesen a miniszterhez folyamodott soron kívüli tájékoztatásért és szolgáltatásért. Mondani sem kell, hogy ez jobb helyeken jogtalan előnyszerzésnek minősül, és egyáltalán nem válik egy állami intézmény tagjának, különösen nem egy alkotmánybírónak a dicsőségére. Lăzăroiu önleleplezése is ráerősít arra, hogy nagyon hosszú időnek kell eltelnie a romániai korrupció felszámolásáig, ez a folyamat valóban nem sprintszám, hanem hosszútávfutás.

{K1}

{K2}