Ronaldo-mesterhármas és döntetlen a futballvébé portugál-spanyol mérkőzésén

Krónika 2018. június 15., 22:55

Nem bírt egymással Portugália és Spanyolország válogatottja az oroszországi labdarúgó-világbajnokság második napjának derbijén, a két együttes 3-3-as döntetlent játszott péntek este.

Cristiano Ronaldo pazar szabadrúgásgólt is lőtt a spanyoloknak Fotó: Agerpres/AP/Francisco Seco

A B csoport továbbjutásra legesélyesebb két gárdájának Szocsiban rendezett összecsapása színvonalas játékot hozott, amelyen Cristiano Ronaldo, az Európa-bajnok portugálok sztárja mesterhármast ért el.

A Real Madrid gólvágója büntetőből és akcióból is betalált, a mérkőzés hajrájában szerzett – a portugálok egyenlítését eredményező – szabadrúgásgólja ugyanakkor szépségdíjas volt. 

A portugálok legjobbjának ezúttal is Cristiano Ronaldo bizonyult Fotó: Agerpres/AP/Thanassis Stavrakis

Az ötszörös aranylabdás portugál támadó ezzel az MTI szerint Puskás Ferencet utolérve Európa-rekorder lett 84 válogatottbeli góljával. A spanyoloknál Diego Costa talált be kétszer, emellett Nacho is eredményes volt. Egyébként nagy várakozás előzte meg a B csoport rangadóját, annál is inkább, mert két nappal az összecsapás előtt a Real Madridnál kinevezett Julen Lopeteguit menesztette a spanyol szövetség, s helyére Fernando Hierrót nevezte ki a nemzeti együttes élére.

A B csoport első, szentpétervári mérkőzésén Irán hosszabbításban esett öngóllal 1-0-ra legyőzte az Afrika-bajnok Marokkót. Ugyanakkor az oroszországi labdarúgó-világbajnokság A csoportjának 1. fordulójában Uruguay válogatottja pénteken délután a 89. percben esett góllal nyert Egyiptom ellen Jekatyerinburgban.

Eredmény:
B csoport, 1. forduló:
Portugália-Spanyolország 3-3 (1-2)
----------------------------------
Szocsi, Fist Stadion, 43 866 ezer néző, v.: Gianluca Rocchi (olasz)
gólszerzők: Ronaldo (4., 44., 88., az elsőt 11-esből), illetve Costa (24., 55.), Nacho (58.)
sárga lap: Fernandes (28.), illetve Busquets (17.)