Átigazolási nagyüzem a Sepsi OSK-nál, középcsapattá válna a gárda

Krónika 2018. június 15., 14:20

Megkezdte felkészülését a 2018-2019-es bajnoki idényre a Sepsi OSK. A 9. helyen végzett csapat kerete jelentős átalakuláson ment át, a változtatások azt a célt igyekeznek szolgálni, hogy a gárda kiesési gondok nélküli, erős középcsapattá váljon.

Fotó: Sepsi OSK

A székelyföldi klub pénteki tájékoztatása szerint a felkészülés Eugen Neagoe irányításával zajlik, akivel a klub 2020 júniusáig érvényes szerződést kötött. A szakmai stáb egyetlen ponton változott Sepsiszentgyörgyön, kapusedzőként Florentin Rădulescu segíti Neagoe munkáját.

Az elmúlt idényhez képest nem tartozik már a Sepsi OSK keretéhez Marko Jovanovszki kapus, Albert Dalmau, Benjamin Kuku, Filipe Oliveira, Alejandro Gorrin, Nick Ross, Milovan Petrovikj, Sebastian Ghinga és Constantin Dima mezőnyjátékosok.

Változatlanul a Sepsi OSK játékosa Niczuly Roland, Fejér Béla, Birahima Tandia, Jure Obsivac, Sato Daisuke, Ionuț Ursu, Marko Szimonovszki, Hadnagy Attila, Yasin Hamed, Ousmane Viera és Veress Zsombor.

A Sepsi OSK közölte, helyükre több játékos is érkezett, illetve biztató tárgyalások zajlanak további játékosokkal. Az ötszörös bolgár válogatott Stefan Velev a Slavia Szófiától jött, a 29 éves védekező középpályás jobbhátvédként is bevethető. Két fiatal, az U21-es korosztályhoz tartozó futballista kölcsönbe érkezett Sepsiszentgyörgyre: a korábban a Bukaresti Juventust erősítő baloldali középpályás, Stephan Drăghici, illetve a Kolozsvári CFR játékosa, Gabriel Dodoi csatár.

Előrehaladott, megállapodáshoz közeli tárgyalások zajlanak a Temesvári Poli volt középpályásával, Gabriel Vaşvarival és a Juventus korábbi balhátvédjével, Florin Ştefannal. „Közeledik" Sepsiszentgyörgyhöz a horvát származású, német állampolgársággal rendelkező 29 éves középhátvéd, Igor Iovanovic, aki a finn FC Lahtinál töltötte ki a szerződését. Hasonlóan közeliek a megegyezés a görög Apollon Szmírnisz kapusával, a 27 éves horvát Ivan Coviccsal is, ugyanakkor zajlanak a tárgyalások Fülöp Istvánnal is a Sepsi OSK-nál való folytatás ügyében.