Kolozsvári CFR: Edward Iordănescu váltja Petrescut a bajnokcsapat kispadján

Krónika 2018. június 13., 15:47

Edward Iordănescu személyében új edzője van a román bajnok Kolozsvári CFR-nek, amelynek vezetősége szerdán mutatta be a szakvezetőt, akivel három évre szóló szerződést írtak alá.

Edward Iordănescu (középen) a klub vezetői, Iuliu Mureșan és Bogdan Mara társaságában Fotó: Kolozsvári CFR

A három nap múlva 40 éves Iordănescu eddig több román élvonalbeli csapatot edzett, közöttük a Pandurii Tărgu Jiut és az Astra Giurgiut, külföldön egy évig a CSZKA Szófiánál dolgozott. Ő a nagyobbik fia annak az Anghel Iordănescunak, akinek irányítása alatt a román labdarúgó-válogatott az 1990-es években a legnagyobb sikereket érte el.

Szerdai bemutatkozó sajtótájékoztatóján a fellegvári együttes új trénere örömteli pillanatnak és megtiszteltetésnek nevezte, hogy átveheti a nagy hagyományokkal rendelkező csapat irányítását. A szakember azt is fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy civilizált városba költözik, ahol a családja is hamar otthon fogja érezni magát.

Iordănescu fontosnak nevezte, hogy a Kolozsvári CFR megadja számára a lehetőséget, hogy fontos célok eléréséért küzdjön.

A CFR-nek azt követően kellett új edző után néznie, hogy a volt tréner, a korábban futballistaként sokáig a Chelsea-nél légióskodó Dan Petrescu Kínába szerződött, miután anyagilag visszautasíthatatlan ajánlatot kapott a Guizhou Hengfeng együttesétől.

Petrescu hat év szünet után vezette ismét bajnoki győzelemre a kolozsvári CFR-t, amely 2008, 2010 és 2012 után a klub történetének negyedik aranyérmét szerezte meg idén, így a kolozsváriak fogják képviselni Romániát a Bajnokok Ligájában.