Dragnea már a következő, a szombatinál „sokkal nagyobb” tüntetést tervezi

Hírösszefoglaló 2018. június 11., 12:01

Szombaton kis méretű tüntetés volt ahhoz képest, amit a Szociáldemokrata Párt (PSD) a jövőben fog szervezni – jelentette ki Liviu Dragnea, a párt elnöke vasárnap este az Antena 3 televízió műsorában.

Fotó: Facebook/Liviu Dragnea

Dragnea az Agerpres szerint kifejtette,

a szombati nagygyűlést azért tartották, hogy tiltakozzanak a Klaus Johannis államfő által támogatott „utálatos” rendszer és a párhuzamos állam ellen, valamint azért, mert a szociáldemokratákat „sértegették” és „fenyegették”, amire reagálniuk kellett.

Hozzátette, a következő PSD-szimpátiatüntetés sokkal nagyobb lesz, mint a szombati, és más helyszínt keresnek neki, mert „nem lehet a Victoriei téren”.

{K1}

A DNA-főügyész tisztségből való visszahívását előíró alkotmánybírósági döntéssel kapcsolatban Dragnea azt mondta: amennyiben Johannis elnök „elköveti azt a fatális hibát, hogy nem ülteti gyakorlatba az alkotmánybíróság döntését”, minden polgári, alkotmányos és parlamenti eszközt fel fognak használni a döntés tiszteletben tartásának érdekében.

Arra a kérdésre, hogy eljuthat-e a helyzet az államfő felfüggesztéséig is, a PSD elnöke azt felelte: „akármeddig eljuthat”.