A magyar oktatást érintő aktuálpolitikai kérdésekről tájékoztatták Navracsics Tibor EU-biztost Marosvásárhelyen

Hírösszefoglaló 2018. június 07., 12:39

A romániai magyar oktatás helyzetéről, az RMDSZ oktatási törekvéseiről tájékoztatta csütörtökön Marosvásárhelyen Navracsics Tibort, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztosát Kelemen Hunor szövetségi elnök.

Navracsics Tibor (jobbra) Kelemen Hunor társaságában Marosvásárhelyen Fotó: Gönczy Tamás/RMDSZ

Az RMDSZ-es európai parlamenti képviselők meghívására Marosvásárhelyre érkező biztosnak Kelemen Hunor elmondta:

több éves huzavona után nagy esély mutatkozik arra, hogy kormányrendelettel hozzák létre a marosvásárhelyi római katolikus iskolát a következő hetekben.

Fotó: Gönczy Tamás/RMDSZ

Nyitottság mutatkozik erre a kormánypártok részéről, a szövetség pedig, ahogyan eddig, mindent megtesz azért, hogy érvényt szerezzen a marosvásárhelyiek jogos követelésének, hogy már idén szeptembertől elkezdődhessen a tanítás – mondta az Agerpres által idézett Kelemen.

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem helyzetének rendezése is prioritás az RMDSZ számára – hangsúlyozta a beszélgetésen a szövetségi elnök, rámutatva:

ha már az abszorpció megtörtént, minden eszközükkel azon lesznek, hogy a régóta tervezett főtanszéket immár az új egyetemen hozzák létre.

Fotó: Gönczy Tamás/RMDSZ

A délelőtt folyamán a kulturális örökség hasznosításának témájában szerveznek panelbeszélgetést a kultúrpalotában, majd ugyanitt közös sajtótájékoztatót tart Kelemen Hunor, Navracsics Tibor és Valentin Popa.