Átverés az egyeurós repülőjegyet kínáló, a Wizz Airnek tulajdonított internetes promóció

Krónika 2018. június 06., 12:52

Hamis Wizz Air-promóció terjed az interneten, a cég arculatával megegyező weblap, illetve Facebook poszt hamisan azt ígéri, hogy egy megosztással, valamint néhány kérdésre adott helyes válasszal a felhasználó 1 euróért 2 Wizz Air repülőjegyet vásárolhat.

Fotó: Facebook/Wizz Air Hungary

A cég közölte, a diszkont légitársaság hivatalos honlapja a wizzair.com címen található. Hozzáteszik, bármilyen promóciót, versenyt kizárólag a saját hivatalos honlapján, illetve a saját hivatalos közösségi média felületein, valamint a Wizz hírlevélben hirdetnek meg.

A tájékoztatás szerint a Wizz Air megteszi a szükséges lépéseket azon természetes és jogi személyek ellen, akik hamisan állítják, hogy a Wizz Air nevében járnak el, és a cég nevében megtévesztik a fogyasztókat.

A szóban forgó, az interneten terjesztett „promóciós ajánlat” két repülőjegyet kínál egy euróért, vagy akár teljesen ingyen. Az ismeretlenek által közzétett, zagyva magyarsággal megfogalmazott mondat úgy szól: „A Wizz Air 2 ingyenes jegyet kínál! Mert ma 15 évvel ünnepli az első repülés óta!”