Nemzetközi elfogatóparancsot kezdeményezett a román rendőrség Elena Udrea ellen

Krónika 2018. június 06., 11:10

Nemzetközi elfogatóparancs kibocsátását kezdeményezte a román rendőrség a bíróságnál Elena Udrea volt turisztikai miniszter ellen, akit jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélt a legfelsőbb bíróság a Bute-gála-perben.

Elena Udrea ellen hamarosan nemzetközi elfogatóparancsot bocsáthatnak ki

Az egykori politikust vesztegetés elfogadása és hivatali visszaélés bűntettében találták vétkesnek. Elena Udrea több hónapja Costa Ricában tartózkodik, ahol állítása szerint menedékjogot kapott.

A bukaresti legfelsőbb bíróság kedden elutasította Udrea és a többi vádlott fellebbezését az alapfokon meghozott ítélettel szemben.

A Román Ökölvívó-szövetség volt elnökére, Rudel Obejára öt év letöltendő, Tudor Breazura, Udrea telkeinek adminisztrátorára három év letöltendő szabadságvesztést rótt ki a bíróság.

Ştefan Lungu, Elena Udrea volt tanácsadója másfél év felfüggesztett, Gheorghe Nastasia volt turisztikai minisztériumi főtitkár négy év felfüggesztett, Ana Maria Topoliceanu, az Országos Befektetési Vállalat volt igazgatója három év felfüggesztett, Dragoş Marius Botoroagă cégvezető pedig két és fél év felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Ion Ariton volt gazdasági minisztert a bíróság felmentette a hivatali visszaélésben való bűnrészesség és befolyással való üzérkedés vádja alól.