Dan Petrescu vezetőedző „elzakatolt” a kolozsvári bajnokcsapattól

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. június 05., 12:46

Lezárult a szappanopera Dan Petrescu sorsát illetően: a Kolozsvári CFR labdarúgóklubja hétfő este bejelentette, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak a bajnoki címet megszerző szakemberrel.

Fotó: Kolozsvári CFR

A hazai sportsajtó, mint ismeretes, már korábban megszellőztette, hogy a bajnokcsapat 50 éves szakvezetőjének egy kínai klub tett busás ajánlatot. Noha a Liga 1 szezonzárásakor a Borz (Bursuc) becenéven is emlegetett edző még a fellegváriakkal képzelte el a folytatást, pár nappal később újfent felröppent a távozásának híre. Azt a Kolozsvári CFR sportigazgatója árulta el, hogy

az ázsiai együttes rendkívül ragaszkodott Petrescuhoz, ezért végül korábbi ajánlatukat megduplázva győzték meg a szakembert.

„Ezek után már nem haragudhatunk Petrescura, megértettük, hogy nem utasíthatta vissza. Több millió euróról van szó, nálunk még a milliót se biztos, hogy megkapta volna” – mondta Bogdan Mara a DigiSportnak.

Petrescu, mint ismeretes, télen még szerződést hosszabbított a CFR-rel, ám azt közös megegyezéssel bontottak fel. „79 pont, 54 lőtt gól, csak 19 kapott gól, 22 meccs kapott gól nélkül, hazai pályás veretlenség és végül az országos bajnoki cím.

Dan Petrescu kétségtelenül nyomot hagyott a CFR-nél. Köszönjük”

– olvasható a klub hivatalos honlapján.

A közlemény Petrescu utódáról nem tesz említést, de mivel a klubvezetés már korábban elkezdte a keresgélést, csak idő kérdése, hogy bejelentsék annak az edzőnek a nevét, aki a Bajnokok Ligája selejtezőben pályára vezényli a kolozsváriakat. Meg nem erősített információk szerint Edi Iordănescu a tisztség betöltésének főesélyese.