Köményest ivott és az erdőben sétálgatott Székelyföldön Károly herceg

Bíró Blanka , Pap Melinda 2018. június 03., 13:17

Székelyföldön folytatta erdélyi látogatását a hétvégén Károly herceg. A brit korona várományosa szombaton Sepsikőröspatakon sétálgatott, ahol köményessel kínálták, de zalánpataki birtokát is meglátogatta.

Fotó: Zsigmond Sándor

A háromszéki Sepsikőröspatakon sétálgatott szombaton Kálnoky Tibor gróf kíséretében Károly herceg. A Pro TV beszámolója szerint a brit trónörökös dél körül érkezett a településre, ahol rövid sétát is tett. A templomot és iskolát tekintette meg, a helyiek fúvószenekarral fogadták és tiszteletére virágokkal díszítették ki a falu központját.

Károly herceg útja során udvariasan köszöngetett a helyieknek és elfogadta, amivel kínálták, kürtőskalácsot evett és köményes pálinkát ivott.

„Megkínáltam székely köményessel és azt mondta, ez pálinka, és most jól esik neki, mivel ebéd előtt van” - nyilatkozta a televíziónak Kisgyörgy Sándor, Sepsikőröspatak polgármestere.

Fotó: Zsigmond Sándor

A herceg a nap folyamán a szomszédos Kálnokra is ellátogatott, míg az előző napot zalánpataki birtokán töltötte, ahol szintén találkozott a helyiekkel.

A falu központjában hegedűszóval és sajtfélékkel várták az illusztris látogatót,

aki az iskola felújításán dolgozó helyiekkel is elbeszélgetett, majd Kálnoky Tibor társaságában a környező mezőkön és erdőkben sétálgatott. Székelyföldi tartózkodása során a herceg a felújított miklósvári Kálnoky-kastélyt is meg szokta látogatni.

Óránként változott a program
A brit trónörökös nemhivatalos, baráti látogatásra érkezett a háromszéki faluba, Kálnoky Tibor gróf társaságában, számolt be a Krónikának Kisgyörgy Sándor, Sepsikőröspatak polgármestere. Elmondta, a program óránként változott, szó volt róla, hogy hintóval vonulnak végig a falun, ám ezt a herceg biztonsági emberei végül nem engedélyezték, így gyalog sétálgatott a két településen. Kálnokon az unitárius templomot, a temetőkertben levő százéves tölgyfát és az iskolát tekintette meg, Sepsikőröspatakon pedig a katolikus templom freskóit csodálta. „Közvetlen volt, mint mindig, kezet fogott az emberekkel, fogadta a köszönésüket. Negyedórát beszélgettünk, a terveinkről, a faluról érdeklődött”- mondta a polgármester, aki már korábban is találkozott Károly herceggel. A falut a trónörökös tiszteletére virágokkal díszítették, fúvószenekar fogadta. „Megkínáltuk kürtöskaláccsal, és székely köményespálinkával, azt mondta, jól esett neki ebéd előtt”- részletezte Kisgyörgy Sándor. A látogatás után a herceg és kísérete Kálnoky Tibor grófnál ebédelt.

 {K1}