Online rendelt termékeket raboltak el egy aradi postahivatalból

Kőrössy Andrea 2018. május 29., 15:56

Kiraboltak egy aradi postahivatalt keddre virradó éjszaka: az alkalmazottak reggel kifeszítve találták az ajtót – írja a News.ro hírügynökség.

Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Az illetékesek egyelőre nem fejezték be a kárfelmérést, annyit azonban közöltek, hogy az irodából az interneten rendelt termékeket loptak el. A News.ro tájékoztatása szerint

nem először rabolják ki a Mikelaka negyedben található postahivatalt, korábban pedig a rendőrség bírságot is kirótt, mivel az irodában nem működik térfigyelő kamera, és éjjeliőr sem teljesít szolgálatot.

A postát három és fél éve rabolták ki, akkor azonban a kár elenyésző volt, mivel a tolvajok csak képeslapokat, borítékokat és bélyegeket tudtak magukkal vinni mintegy 120 lej értékben.

Amikor az alkalmazottak kedden reggel munkába érkeztek, a szekrényeket és a fiókokat kiürítve találták, ebből arra következtettek, hogy a tolvajok pénzt kerestek, ugyanakkor a raktárt is felfordították, ahol a leveleket és küldeményeket tartják. Az alkalmazottak elmondták:

éjszakára nem hagynak pénzt a postahivatalban, így az előzetes vizsgálatok nyomán csak az online rendelt termékek tűntek el, amelyek egy része külföldről érkezett.

A helyszínen a megyei postahivatal alkalmazottai és a rendőrség is vizsgálódott, az eljárás lezárásáig pedig felfüggesztették a programot. Az illetékesek azt ígérték, hogy a posta szerdán kinyit.

Eközben még mindig nem sikerült elkapnia a rendőrségnek azt a két személyt, aki múlt szerdán kirabolta a Transilvania Bank egyik nagybányai fiókját. Az álarcot viselő, motorral érkezett, majd az alig néhány percig tartó akció után azzal is távozott tettesek fegyverrel követték el a rablást, és 100 ezer lejjel távoztak a pénzintézetből. A hatóságok nagyszabású hajtóvadászatot indítottak, de az elkövetőknek azóta is hűlt helyük.