Magasságkorlátozó kapuba rohant egy emeletes autóbusz a ferihegyi repülőtérre vezető úton

MTI 2018. május 29., 09:53

Magasságkorlátozó kapuba rohant egy emeletes autóbusz Budapesten, a ferihegyi repülőtérre vezető úton hétfő este - közölte az MTI-vel Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. 8-an súlyosan, 20-an könnyebben megsérültek.

Fotó: MTI

A külföldi rendszámú buszon a közlések szerint 48-an utaztak. Négy sérültet a tűzoltóknak kellett kiemelniük tűzoltólétra segítségével. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság doktorszolgálata és mentők is érkeztek a helyszínre, hogy ellássák a megsérült utasokat.

A baleset a Felsőcsatári úti aluljáró előtti magasságkorlátozó kapunál történt, a főváros XVIII. kerületében. A kapu gyakorlatilag leborotválta a busz tetejét.

Megerősítette a hírt a rendőrség is a police.hu honlapon kiadott közleményben. Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek nyilatkozva hozzátette, hogy a rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja a baleset körülményeit.

A mentési munkálatok idejére a gyorsforgalmi út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták a Gyula utca és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér D portája között. A hajnali rendőrségi közlemény szerint a forgalom a műszaki mentés és a helyszíni szemle befejeztével ismét zavartalan. Az MTI információi szerint a busz ukrán rendszámú volt.