Öten, köztük egy házaspár vesztette életét egy Temes megyei balesetben

Krónika 2018. május 29., 08:34

Súlyos közúti baleset történt keddre virradó éjjel Temes megyében, a tragédiában öt felnőtt életét vesztette; a baleset egyetlen túlélője egy nyolc éves gyermek.

Fotó: Pinti Attila

A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a baleset a Temes megye délnyugati részén fekvő Újvár és Öregfalu között történt. A belga rendszámú jármű utasai – öt felnőtt és egy gyermek – Zsombolyán töltötték a napot, és hazafelé tartottak a szintén Temes megyei Tógyérre.

Újvár határában, egy jobbkanyarban a személygépkocsi vezetője eddig tisztázatlan okokból elvesztette uralmát a jármű fölött, kirepült a mezőre, nekiütközött egy használaton kívüli vasúti sínpárnak, majd ennek következtében felborult, és mintegy ötven méteren keresztül többször átpörgött a tengelye körül.

A történtekről egy arra haladó autóbuszsofőr értesítette a tűzoltókat, akik felvágták a balesetet szenvedett jármű tetejét. Az utasok közül három férfi és egy nő a helyszínen, egy negyedik férfi a kórházba szállítás közben életét vesztette. Egyedül egy nyolc éves gyermek élte túl a szerencsétlenséget, ő könnyebb sérüléseket szenvedett, de sokkos állapotban került kórházba annak következtében, hogy a balesetben elveszítette a szüleit.

Aurelia Voicilă, a Temes megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az Agerpres hírügynökségnek elmondta, az eddigi vizsgálatokból kiderült, hogy a sofőr nem fogyasztott alkoholt, azonban valószínűleg gyorshajtás okozta a balesetet.