Juhász Roland a Krónikának: tényleg büszke vagyok, megérdemeltük – Bajnoki címet ünnepel a Videoton

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. május 28., 16:20

Története harmadik magyar bajnoki címét ünnepli a Videoton labdarúgócsapata, miután az utolsó előtti fordulóban aratott vasárnapi győzelmével behozhatatlan előnybe került a második helyen álló Ferencvárossal szemben. A Vidi sikerét Juhász Roland értékelte a Krónikának.

A Videoton 2011 és 2015 után ünnepel ismét magyar bajnoki címet Fotó: MTI

Hajnalig tartó ünnepléssel zárult a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 33. fordulója Székesfehérváron, miután a Videoton megnyerte a pontvadászat 2017–2018-as kiírását.

Története harmadik NB I-es címét egy fordulóval a szezon lezárása előtt hódította el – éppen az elmúlt idényben győztes, vendég Honvéd ellen Felcsúton aratott 2-0-ás vasárnap esti sikerével került behozhatatlan előnybe a Ferencvárossal szemben.

Még úgy is, hogy a budapesti zöld-fehérek sem hibáztak: 4-0-ra legyőzték otthon a Diósgyőrt, de a korábbi botlások miatt három pont maradt a hátrányuk a listavezetőhöz képest.

Marko Nikolics vezetőedzőt magasba dobják tanítványai Fotó: MTI

A Marko Nikolics által felkészített Videoton 68 ponttal áll az élen, míg a Fradinak 65 pontja van, így bár utóbbi pontszámban még beértheti riválisát, de a holtversenyt eldöntő győzelmek tekintetében már nem. Az Üllői útiaknak 18 nyert meccsük van eddig, szemben a fehérváriak 20-ával. A szezonban egyébként háromszor találkozott egymással a két csapat, ám az egymás elleni mérleg nem tudna dönteni, mert egy gól nélküli döntetlen mellett 3-1-es végeredményekkel osztoztak a győzelmeken.

„Tényleg büszke vagyok” – mondta a Krónikának Juhász Roland. A fehérváriak korábbi válogatott hátvédje szerint mindig remek érzés bajnokságot nyerni, főleg, ha ilyen kiegyensúlyozott a küzdelem a szezonban.

Megérdemeltük. Egységesek, szervezettek voltunk. Profin hoztuk le a szezont. Nagyon jó szurkolótáborunk van, minden adott volt”

– magyarázta. Juhász a 2014–2015-ös szezonban is bajnok lett a Videotonnal, de mint emlékeztetett, akkor nem a pályán ünnepeltek, mert a Fradi botlása döntötte el a cím sorsát. „Most jobb érzés. Egész héten éreztük, milyen fontos ez a meccs. Stresszes szezon volt, mivel ilyen kiegyensúlyozott a bajnokság, óriási feszültség szabadul fel ilyenkor" – fogalmazott. Hozzátette, sokat vártak arra, hogy ismét felérjenek a csúcsra, hiszen az elmúlt években kétszer is második helyen végeztek.

Juhász Roland (balra) újabb székesfehérvári siker részese Fotó: Vidi.hu

Mostani győzelmével a Videoton kivívta a jogot, hogy pályára lépjen a Bajnokok Ligája 2018-2019-es idényének selejtezőiben, Juhász pedig megjegyezte: bár még nem tudni, hogy a játékosok közül kik maradnak és kik érkeznek az átigazolási időszakban, sok idejük nem lesz a felkészülésre.

Nagyon fontos lenne, hogy az európai porodon is megmutassuk, milyen egységesek vagyunk. Szerencséjük is azoknak van, akik tesznek érte”

– summázta.

A Videotonnak már az első selejtezőkörben el kell kezdenie az átalakított kiírás szerint rendezendő BL-idényt, de kiemelt lesz a sorsoláskor. Mivel a Ferencváros második helye is biztossá vált az összetettben, így a zöld-fehérek az Európa Liga selejtezőjében lesznek majd érdekeltek. A második számú kontinentális kupasorozatban indul majd a Magyar Kupa-győztes Újpest is, amelyik 46 ponttal jelenleg a harmadik helyen áll az NB I összetettjében.

Ugyanakkor még a Debrecennek (44 pont), a Honvédnak (44) és a Paksnak (42) maradt esélye arra, hogy a harmadik EL-induló helyet elcsípje.

Fotó: MTI

Az utolsó forduló dönt az élvonal kiesőiről is, hiszen az utolsó két hely elkerüléséért még a Mezőkövesdnek (37), a Szombathelyi Haladásnak (35), a Balmazújvárosnak (35), a Vasasnak (34) és a Diósgyőrnek (33) is harcolnia kell. Utóbbi épp az újdonsült bajnokot fogadja a zárófordulóban, de a Balmazújváros is a már tét nélkül pályára lépő Ferencvárost látja vendégül szombaton.

Ezen összecsapások mellett még Haladás–Mezőkövesd, Puskás Akadémia–Paks, Újpest–Debrecen és Honvéd–Vasas mérkőzést rendeznek. A szezont az immár hagyományos RangAdó Díjátadó Gála zárja le, amelyen vasárnap a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) díjazza az idény legjobbjait.