Letöltendő börtönt kér az ügyészség a rendőrt ágyékon rúgó, hazudós exképviselőre

Krónika 2018. május 26., 19:10

Két év és hat hónap letöltendő börtönbüntetést kérnek az ügyészek Cristian Boureanura, akit hatósági közeg bántalmazása miatt állítottak bíróság elé. A volt képviselő azt állítja, nem rúgta meg az őt igazoltató közlekedési rendőrt.

Cristian Boureanu rendkívül agresszíven viselkedett a rendőrökkel Fotó: Antena3

Boureanu ellen tavaly júliusban emelt vádat a fővárosi első kerületi ügyészség, amiért június 9-én erőszakosan viselkedett egy közúti ellenőrzést végző rendőrrel. Utóbbi megállította a járművet, amelyben a volt politikus is utazott, és elkérte az autót vezető személy dokumentumait.

A jobb oldali ülésen helyet foglaló Boureanu az ügyészség szerint megfenyegette a rendőrt, kezét a gépkocsi ajtajának nyílásába szorította, elszakította egyenruhája ingét, és ágyékon rúgta, 7-8 napon belül gyógyuló sérülést okozva.

A rendőr megütötte Boureanut, aki a földre esett. Cristian Boureanut megbilincselve kísérték be a rendőrségre.

A történtek idején az exképviselő erősen ittas állapotban volt. Barátnője, Laura Teodora Dincă a két kihallgatás során egymástól eltérő nyilatkozatokat tett, ezért őt hamis tanúzás miatt állították bíróság elé. A per pénteki, utolsó tárgyalásán az ügyészek két év és hat hónap letöltendő szabadságvesztést kértek Boureanura.

A volt képviselő azt mondta, nem tagadta meg az igazoltatást, ezért szerinte indokolatlan volt az erőalkalmazás. Hozzátette, nem ért a rendőrhöz, amikor felemelte a lábát. „Csak felemeltem a lábamat, ő pedig védekezett. Nem akartam megrúgni. Ha megrúgtam volna, látszana a felvételen” – mondta a tárgyaláson. Boureanu állításával ellentétben a videófelvételeken tisztán látszik, hogy az egykori politikus megrúgta a rendőrt.