Ünnepi hétvége színes programkínálattal Nagyszalontán

Krónika 2018. május 25., 11:35

Színes programkínálattal, gyermekfoglalkozásokkal, sporteseményekkel, koncertekkel várják az érdeklődőket a péntektől vasárnapig tartó Szalontai Napokon, amelynek keretében már csütörtökön volt egy néptáncelőadás, valamint labdarúgó-mérkőzés.

Demjén Ferenc Kossuth-díjas énekes is színpadra lép a Szalontai Napokon Fotó: Facebook/Demjén Ferenc

A Bihar megyei Nagyszalontán szervezett rendezvénysorozat pénteki, hivatalos megnyitóján 17 órától felvonulnak az óvodások és kisiskolások, valamint jelen lesz a város kabalaállatkája, az oroszlán is.

A szoborparktól a piactérig tartó ünnepi felvonulást a város neves tánccsoportja, az Amy Dance vezeti, amelynek tagjai különleges bemutatóval készülnek az eseményre.

A folytatásban a városnapozók Cripto (Béres Balázs) nagyváradi bűvész előadását tekinthetik meg, majd az est során színpadra lép többek között a Mioriţa néptánccsoport, az újkígyósi néptánccsoport. A pénteki színpadi programot az Infinity Dance Egyesület műsora zárja, majd az Elit zenekar fokozza a hangulatot az utcabálon.

Szombaton a reggeli órákban bográcsgulyás-főző versenyt rendeznek, majd számos akrobatikus mutatványt nézhetnek meg az érdeklődők a fogathajtó bajnokságon.

A programpontok közé tartozik a Basti-Box Egyesület által szervezett boxgála, amelyet Hajnal Károly nagyszalontai ökölvívó emlékére hirdettek meg.

A rendezvénysorozat keretében a városnapozók nyomon követhetik a Bajnokok Ligája-döntőt, mivel a szervezők a piac területén nagy kivetítővásznat helyeznek el, este pedig több koncerten is részt vehetnek: More than Rock, Farcas Johanna, Sonny Flame, valamint

Demjén Ferenc Kossuth-díjas magyarországi énekes is színpadra lép. A szombati produkciókat ünnepi tűzijáték zárja.

Az esemény utolsó napján Simona Brîscan koncertje nyitja a színpadi programok sorát, majd Sarah Paula koncertprodukciója fokozza a hangulatot. A Szalontai Napokat a magyarországi Rony fellépése és a hazai Smiley koncertje zárja, a belépés valamennyi eseményre ingyenes.