Fegyveresek kiraboltak egy pénzintézetet Nagybányán, hajtóvadászatot indított a rendőrség

Krónika 2018. május 23., 13:55

Két személy pénzt rabolt a Transilvania Bank nagybányai fiókjából, miután megfenyegetett egy alkalmazottat. A rendőrség nagy erőkkel keresi a zsákmánnyal elmenekült tetteseket.

A bankrablók állítólag százezer lejt zsákmányoltak a bankfiókból (képünk illusztráció) Fotó: Mediafax

Florin Meteş, a Máramaros Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az Agerpres hírügynökségnek elmondta, a rendőrséget az 112-es egységes segélyhívószámon értesítették a rablásról. A nyomozás folyamatban van – tájékoztatott a szóvivő.

A nyomozás idejére a bankfiókot bezárták.

A rablás alatt személyi sérülés nem történt. Az Actualmm.ro hírportál úgy tudja, hogy a két elkövető fegyverrel követte el a rablást, és százezer lejjel távozott a pénzintézettől. A rendőrség nagy erőkkel keresi a tetteseket, a máramarosi megyeszékhely valamennyi kijáratánál ellenőrző pontokat létesítettek, és átvizsgálják a gépkocsikat.

A Jurnalmm.ro portál úgy tudja, a rablás kevesebb mint négy percet tartott, az elkövetők pedig álarcot viseltek. Ők is úgy értesültek, hogy százezer lejt zsákmányoltak a bankrablók. A News.ro hírügynökség jelentése szerint az egyik elkövető pisztollyal, a másik bozótvágó késsel fenyegette meg a banki alkalmazottat, aki utólag elmondta, nem tudja, hogy a tűzfegyver valódi volt-e. A tettesek távozása után a pénzintézet dolgozói megnyomták a pánikgombot. A szerdán délután közzétett fényképfelvétel szerint a tettesek robogóval érkeztek a helyszínre, azzal is távoztak, és mindkettőjük bukósisakot hordott.