Idén tízezer üzleti tervet támogatnak a Start-Up Nation program keretében

Hírösszefoglaló 2018. május 21., 12:33

A 2018-as Start-Up Nation programnak kétmilliárd lejes, azaz tízezer üzleti terv támogatására elegendő költségvetése lesz – közölte a hétvégén Radu Oprea üzleti környezetért felelős miniszter.

Fotó: Start-up.ro

A tárcavezető az Agerpres szerint rámutatott: a tavalyi pályázati ciklus keretében benyújtott tervek közül több mint 1300 esetében került sor a kifizetésre. „Mindazokat, akik a kifizetésre várnak, illetve akik nem nyújtották be az erre vonatkozó igénylést, felhívták a regionális ügynökségektől, és tanácsadással szolgálnak nekik. A pénz megvan, a bankok, illetve az ügynökségek számláján van” – fogalmazott.

A miniszter kifejtette, kielemzik a program gyakorlatba ültetésének folyamatát, és az idei kiíráskor igyekeznek kiküszöbölni az esetleges hibákat.

Azt, hogy pontosan mikor kezdődik a 2018-as pályázati ciklus, nem tudta megmondani Oprea,

állítása szerint ez attól függ, hogy milyen ütemben tudják utalni a támogatásokat a tavalyi program haszonélvezőinek. A feltételek azonban nem változnak: ezúttal is 10 000 céget támogatnak majd a program keretében, egyenként legfeljebb 200 000 lejjel – mondta még a miniszter.