Lezuhant egy utasszállító repülőgép Kubában, kevesen élték túl a tragédiát

MTI 2018. május 18., 21:33

Lezuhant pénteken 104 utassal a fedélzetén egy Boeing 737 utasszállító repülőgép a felszállást követően a José Martí nemzetközi repülőtérnél, a fővárostól, Havannától délre – jelentette a kubai állami média.
 

A kubai légitársaság Boeing 737-es utasszállítója járt szerencsétlenül

Az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozó repülőtéri források szerint a Cubana de Aviación nevű kubai légitársaság egyik Boeing 737-es utasszállító repülőgépéről van szó, amely a kelet-kubai Holguín városába tartott.

Fedélzetén 104 utast szállított, a személyzet 9 fős volt. Miguel Díaz-Canel kubai elnök arról tájékoztatott, sokan meghaltak a repülőgép-szerencsétlenségben.

Az AP amerikai hírügynökség a kubai állami televízióra hivatkozva beszámolt arról, hogy a repülőgép a közeli Santiago de las Vegas közelében zuhant le. Az EFE spanyol hírügynökség jelentette, hogy a repülőtér környékén vastag füstoszlop látható, a helyszínre számos tűzoltó, rendőri és egészségügyi egység érkezett. Az áldozatok számát egyelőre nem lehet pontosan tudni; három túlélőről tudni, de az ő állapotuk is válságos.