Liviu Dragnea szerint Klaus Johannis államfő gyűlöletet szít

Krónika 2018. május 14., 09:01

Liviu Dragnea, a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szerint Klaus Johannis államfő nyilatkozatai révén erőszakot szít, „idegességet gerjeszt” és a bizonytalanság érzését kelti az emberekben.

A képviselőház elnöki tisztségét is betöltő politikus a România hírtelevíziónak vasárnap este adott interjúban elmondta, soha nem látta még, hogy Románia elnöke nyugalomra intene. Liviu Dragnea élesen kifogásolta, hogy szerinte az államfő „állandóan tüntetésre uszít”, többször volt maga is kint utcai demonstráción.

A PSD vezetője szerint Johannis „minden nyilatkozatával erőszakra uszít, idegességet gerjeszt, a bizonytalanság érzését akarja kelteni”.

„Szerintem ez a nemzetbiztonság elleni támadást is jelentheti, mert ha pontatlan adatokat közölsz, ha azt mondod, hogy Romániában rosszul megy a gazdaság, hogy Romániában nem adják ki a fizetéseket, hogy nem teljesülnek a kormányprogramban foglaltak, hogy politikai instabilitás van, hogy a kormány instabil, akkor fennáll annak kockázata, hogy a Romániába tervezett befektetések nem történnek meg, mert a befektetők meghallották az államfő szavait” – idézte Liviu Dragnea PSD-elnököt az Agerpres hírügynökség.

Dragnea arróól is beszélt, hogy sejtése szerint az államfő titkos megállapodást kötött a „párhuzamos állammal". Ezzel egy időben a kormánypárt elnöke leszögezte: kizárja annak a lehetőségét, hogy felfüggesszék tisztségéből az államfőt. „Nem gondoltam a felfüggesztésre és nem is akarok arra gondolni. Nem akarom, hogy a felfüggesztésig jussunk. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy Romániában politikai stabilitás legyen” – mondta Dragnea a România TV vasárnap esti műsorában, emlékeztetve beszélgetőpartnerét, hogy Románia jövőre betölti az EU elnöki tisztségét.