Tizenöt év börtönnel sújtották a kannibalizmussal vádolt sepsiszentgyörgyi fiatalt

Krónika 2018. május 13., 21:33

Tizenöt év börtönbüntetést szabott ki alapfokon a Kovászna Megyei Törvényszék arra a 16 éves sepsiszentgyörgyi fiatalra, akit kannibalizmussal vádolnak.

Fotó: Pixabay.com

A törvényszék honlapján közzétett ítélet szerint a bíró elrendelte, hogy a jelenleg Feketehalmon előzetesben ülő fiatalt, akit minősített emberöléssel és hullagyalázással vádolnak, szállítsák át egy börtönbe, hogy 15 éves büntetését letöltse. A vádlottnak ugyanakkor 20 ezer lej kártérítést kell fizetnie az áldozat családjának.

Az Agerpres hírügynökség által ismertetett ítélet nem jogerős, kiközlésétől számítva tíz napon belül megfellebbezhető.

A fiatal 2017 novemberében követte el a tettét és a nyomozás bebizonyította, hogy a gyilkos több darabot megevett az áldozat holttestéből.

Az ügyészek szerint a tettes beismerte, hogy hétéves korától rendszeresen ragasztót szívott, és azt is, hogy az áldozatot egy kővel agyonverte, egy üvegdarabbal több darabot kivágott az arcából és megette. A nyomozók szerint a gyereket a nagyanyja nevelte és gyakran mutatkozott olyan hajléktalanok társaságában, akik a régi Olt-híd alatt húzták meg magukat, ahol a gyilkosságot is elkövette. Az áldozat egy 21 éves hetei hajléktalan volt.