Megszűnik a Fantomatika erdélyi képregény

Krónika 2018. május 08., 22:49

A Fantomatika weboldalán kedden bejelentették a szerkesztők, hogy megszűnik a Fantomatika havilap.

Fotó: Rédai Attila

Kifejtették, nagyon szerették ezt a projektet, de több számot nem fognak megjelentetni, mivel a lelkesedés és az akarat nem elég a kiadáshoz, és a kiadványnak nincs annyi olvasója (vásárlója), hogy fent lehessen tartani a vállalkozást.

Úgy tűnik, hogy térségünkben nem övezi érdeklődés ezt a műfajt, és a digitális média korszakában a papírra nyomtatott lapok sem kelendőek”

– írják nyilatkozatukban a szerkesztők. Hozzátették, a képregénykészítést nem hagyják abba, és más formában, nemzetközi fórumokon, angol nyelven is megpróbálkoznak vele. „Nem szeretnénk az olvasóinkban hiányérzetet hagyni, ezért a Fantomatika történetét szándékaink szerint még ebben az évben befejezzük, és valamilyen módon közzétesszük: vagy online vagy az egész történetet tartalmazó könyv formájában.”

A Hetedhét Ösvény történetét az érdeklődők továbbolvashatják a regényben, és meg lehet rendelni a szerző honlapján is. Az Io fényei című novellát a szerző engedélyével közzétették a honlapon.  A szerkesztők az előfizetőik türelmét kérik, amíg visszafizetik a meg nem jelent lapok árát.

{K1}