Dragnea: nem cserélünk kormányfőt, csak mert Johannisnak nem tetszik

Krónika 2018. május 08., 10:42

Nincs oka lemondani Viorica Dăncilă miniszterelnöknek – jelentette ki Liviu Dragnea, a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke. Hangsúlyozta, a PSD nem hajlandó annyiszor miniszterelnököt cserélni, ahányszor az államfőnek nem tetszik annak személye.

Fotó: Grigore Popescu/Agerpres

Liviu Dragnea az Antena3 hírtelevíziónak adott nyilatkozatában Klaus Johannis hétfői kijelentéseire reagált, az államfő ugyanis már másodszor kérte a kormányfő lemondását.

„Nem mondhat le a miniszterelnök azért, mert az államfőt zavarja a sikeres kormányprogram” - idézte az Agerpres a PSD elnökét.

A hírügynökség szerint Dragnea elmondta, ameddig a kormányprogramnak „kedvező hatásai vannak”, és amennyiben sikerül életbe ültetniük – márpedig életbe fogják ültetni, nyomatékosította -, az komoly gazdasági fejlődést hoz majd, így a kormányfőnek nincs oka lemondani. Hangsúlyozta, a PSD támogatja a miniszterelnököt, amit a párt állandó bizottsága is megerősített.

„Mi nem cserélgethetjük annyiszor a miniszterelnököt, ahányszor Johannisnak nem tetszik, mert - lásd uram - nem fogad szót az államfőnek” - jelentette ki Dragnea, mintegy megfeledkezve arról, hogy az előző két kormányfőnek a pártbeli konfliktusok miatt kellett távoznia.

Klaus Johannis államfő hétfőn arra hivatkozva kérte Viorica Dăncilă miniszterelnök lemondását, hogy elégtelennek tartva a kormány gazdasági teljesítményét az idei első negyedévben.

{K1}