Sok esetben kamu volt a fekete pénteken kínált akció a versenytanács szerint

Krónika 2018. május 03., 19:03

Bogdan Chiriţoiu, a bukaresti Versenytanács elnöke szerint a fekete pénteken (black friday) feltüntetett árak sok esetben már hónapok óta érvényben voltak a romániai kereskedelmi társaságoknál.

Fotó: Pál Árpád

A versenyhivatal vezetője csütörtökön beszélt arról, gyakran találkoztak azzal a helyzettel, hogy a fekete pénteken kínált, jelentősnek nevezett árleszállítások nem valósak, ugyanis ezek az árak hónapok óta érvényesek voltak.

„A törvény szerint akkor tehetsz ki egy akciós táblát, hogyha az árak alacsonyabbak, mint a múltban voltak. Ha te hónapok óta tartod azt az akciót, akkor valójában a termék normális áráról van szó, és semmiféle árleszállítást nem alkalmaztál” – idézte Chiriţoiunak a parlamentben elhangzott nyilatkozatát az Agerpres hírügynökség.

A hivatal elnöke hozzátette: az általa vezetett intézmény jelentést terjesztett elő a fogyasztóvédelmi hivatalnak, amelynek jogkörébe tartozik a törvény alkalmazásának ellenőrzése.

Kérdésre válaszolva Chiriţoiu azt mondta: a fekete pénteken jegyzett eladások jelentős hányadában alkalmazták ezt a módszert.