Nikolics Nemanja roppant hálás, mégis lemondta a magyar válogatottságot

MTI 2018. május 03., 12:18

Nikolics Nemanja, a Chicago Fire csatára úgy döntött, a jövőben nem lép pályára a magyar labdarúgó-válogatottban.

Nikolics Nemanja 27 mérkőzésen lépett pályára a magyar nemzeti csapatban

A támadó a magyar szövetség (MLSZ) honlapján úgy nyilatkozott, a nemzeti csapatban töltött időszak meghatározó és emlékezetes periódusa pályafutásának, éppen ezért nehezen zárja le ezt a korszakot.

„Minden mérkőzésre büszke vagyok, amelyen pályára léphettem, és hálás vagyok azoknak, akik bíztak bennem, köztük a magyar válogatott fantasztikus szurkolóinak, akik a nehezebb időszakokban is kitartottak a csapat mellett” – nyilatkozta Nikolics, aki klubkarrierjére szeretne koncentrálni.

„Nehéz döntést hoztam meg, de azt gondolom, ez a helyes lépés, mostantól kizárólag a klubkarrieremre kívánok koncentrálni, és igyekszem továbbra is eredményesen és becsülettel képviselni a magyar futballt külföldön” – fogalmazott. Nikolics a közleményben elmondta, elhatározását először Csányi Sándorral, az MLSZ elnökével közölte, akinek megköszönte, hogy „rendkívül korrekt módon tudomásul vette a döntését". „Ezt követően Georges Leekens szövetségi kapitányt is tájékoztattam, aki szintén megértette és elfogadta, hogy így döntöttem” – mondta a csatár. Nikolics Nemanja döntésének hátteréről megemlítette, a lehető legtöbb időt szeretné az Egyesült Államokban élő családjával tölteni, mert „szeretne jó családapa is lenni”.

A 31 éves, szerb születésű támadó még a Videoton labdarúgójaként, gyors honosítási eljárás után 2013-ban mutatkozott be a magyar válogatottban, amelyben 27 mérkőzésen öt gólt szerzett, s szerepelt a 2016-os Európa-bajnokságon is. Utoljára márciusban, a skótok ellen szerepelt a nemzeti csapatban.