Divízió I-es jégkorong-vb: 15 másodperc hiányzott a magyaroknak a világelitbe jutáshoz

MTI 2018. április 28., 23:03

Nem jutott fel a magyar jégkorong-válogatott a 16 csapatos világelitbe, miután a divízió I/A-s világbajnokság utolsó mérkőzés alapjátékidejében 2-2-re végzett a brit együttessel a Papp László Budapest Sportarénában szombaton.

A britek tizenöt másodperccel a rendes játékidő vége előtt egyenlítettek Sebők Balázsék ellen Fotó: MTI

A torna meglepetéscsapatának számító vendégek 15,8 másodperccel a vége előtt egyenlítettek, és ezzel kicsikarták a hosszabbítást, amely számukra jelentette a feljutást. A szigetországi együttes végül szétlövéssel 3-2-re megnyerte a mérkőzést.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttesének rendes játékidős sikerre volt szüksége a harmadik vonalból feljutott britek ellen, s Bodó Christopher emberelőnyös góljával szerzett vezetést. Előnyét a második harmadban megőrizte, majd a záró felvonásban Erdély Csanád találatával növelte. A britek azonban szépítettek, majd Hári János büntetőt hibázott.

A dudaszó előtt 15,8 másodperccel egyenlítettek a szigetországiak, így biztosították feljutásukat a világelitbe. A hosszabbításban nem esett gól, a szétlövésben pedig a britek bizonyultak jobbnak.

Az első két helyen zárt brit és olasz együttes lesz tagja jövőre a 16 csapatos elitnek, az utolsó lengyel csapat pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.