Smart projektekhez magyar mérőeszközöket (x)

2018. április 27., 11:44

A Rubin Energiamonitor magyar fejlesztésű víz-, gáz-, áram- és hőenergia monitorozására alkalmas megoldás. A fejlesztők a környező országokban keresnek viszonteladókat az egyszerűen telepíthető rendszernek.

A felhő alapú smart megoldás lényege, hogy a Rubin mérőeszközök az adott épület, szerverterem vagy átjátszóállomás energiafogyasztását folyamatosan monitorozzák és láthatóvá teszik.

„A mérőberendezések adatait a központi rendszerben tároljuk, ahol egyéb, az épületre vonatkozó adatokkal – például hőmérséklet, dolgozói jelenlét stb. – összevetjük.

Akár perces pontossággal kimutatható, hogy a fogyasztási szint megfelelő volt-e az adott pillanatban vagy tartalmazott felesleges energiafelhasználást. Már néhány hónapos méréssel is kiszűrhetők azok a hibák, amelyek a fölösleges energiafogyasztást okozzák. A rendszer könnyen integrálható már meglévő épületfelügyeleti rendszerekhez is”

– mondja Parádi Csaba cégvezető, majd hozzáteszi: „ A felhő alapú szoftver rendszerünk az energetikusok, környezetgazdálkodók és facility menedzserek napi munkáját könnyíti meg. Az adatok ismerete, a felhasználási szokások feltérképezése az első lépés az ésszerű energiafelhasználás kialakításához.”

A központosított fenntartású, több épületegyüttessel rendelkező önkormányzatok vagy kórházak is jelentős megtakarítást érhetnének el nagyobb kiadások nélkül csupán azáltal, hogy felismerik azt, hogy mikor és hol használják fölöslegesen az energiát. 

www.energiamonitor.hu