Erdélyi „mozitúrán” a Valami Amerika 3.

Krónika 2018. április 26., 18:07

Megérkezik az erdélyi és partiumi mozikba Herendi Gábor Valami Amerika 3. című filmje, amelyet már több mint 370 ezer néző látott a magyarországi filmszínházakban.

Fotó: Port.hu

A Vándormozi és a Taylor Projects szervezésében május 4-től a következő mozikban lehet megnézni a nagy sikerű magyar alkotást: Arad – Cinema City, Kolozsvár – Cinema City Iulius Mall, Marosvásárhely – Cinema City Promenada Mall, Nagyvárad – Cinema Palace, Sepsiszentgyörgy – Művész mozi (Cinema Arta), Temesvár – Cinema City Shopping City. Székelyudvarhelyen a romániai premier előtt, április 29-én vetítik a filmet a Stúdió moziban.

A Valami Amerika 3. története szerint Tamás, Ákos és András, a balek testvérek minden eddiginél lehetetlenebb helyzetbe kerülnek a szélhámos Alex miatt.

A körülményeket bonyolítja a rendőrség, továbbá Bala és Toni egymással versengő maffiabandája is. Egy rejtélyes, milliókat érő, lopott bélyegért indul hajsza, és ezen múlik a fiúk sorsa. Beleveti magát a nyomozásba Eszter és Timi is, mindenki versenyt fut az idővel. Vajon ezúttal is sikerül kikeveredniük a slamasztikából? – olvasható a programszervezők szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A 15 éven aluliak számára nem ajánlott filmet májustól vetíti a Vándormozi is olyan erdélyi és partiumi településeken, amelyek nem rendelkeznek filmszínházzal.

A Valami Amerika első részét 2002-ben több mint 529 ezer, a folytatását 2008-ban mintegy 448 ezer néző látta a mozikban. Ezzel az eredménnyel Herendi Gábor két alkotása az 1990 óta készült magyar játékfilmek mezőnyében máig előkelő helyen szerepel.

A Magyar Vándor és a Kincsem című filmeknek köszönhetően a rendező a rendszerváltás utáni legsikeresebb magyar közönségfilm-alkotó lett.