Összefogás és erősítés júniusban a Fehér Megyei Magyar Napokon

Krónika 2018. április 24., 14:47

A Beatrice, valamint Vincze Lilla és a Napoleon Boulevard lesz az idei Fehér Megyei Magyar Napok rendezvénysorozat díszmeghívottja – tájékoztattak közleményükben a június 8. és 10. között megszervezendő rendezvénysorozat szervezői.

Fotó: Facebook/Fehér Megyei Magyar Napok

A több helyszínen zajló, idén második alkalommal sorra kerülő, a Fehér megyei magyarság összefogását és erősítését célzó eseményen fellépnek a Fölszállott a páva tehetségkutató műsor közönségdíjasai, a Tatrospart Táncegyüttes közösen a Gyimesvölgye férfikórussal, az Ördögszekér Zenekar és a Háromszék Táncegyüttes.

Ezenkívül gyermekkoncertet ad elő a Karaván együttes a Smici Blues Band a már hagyományossá vált véndiákkoncerttel lép fel, a Magyarlapádi Piros Pántlikás, a Vajasdi Margaréta és a Nagyenyedi Ficfa zenekar pedig közös táncházzal készül. A résztvevők ugyanakkor kiállításokon, kulturális rendezvényeken, sporttevékenységeken és gyermekfoglalkozásokon vehetnek részt.

A Fehér Megyei Magyar Napokat tornabemutatóval nyitják meg a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégiumban,

a háromnapos rendezvényen továbbá olyan művészeket, előadókat és vállalkozókat is bemutatnak, akik a szórványban maradtak, és a magyarság támogatásával, erősítésével foglalkoznak. A szombati nap a 2018-ra meghirdetett külhoni magyar családok éve jegyében telik: a szervezők olyan programokat ígérnek, amelyeken a család minden tagja megtalálja a kedvére való elfoglaltságot. A Fehér Megyei Magyar Napok Gyulafehérváron zárul a Háromszék Táncegyüttes előadásával.