Székelyföldi nagyprodukció nyitotta a Szent György Napok kulturális hetét

Bíró Blanka 2018. április 22., 17:22

Három zenekar, öt kórus és három szólista szólaltatta meg Carl Orff Carmina Burana című szcenikus kantátáját a Szent György Napok szombati nyitóhangversenyén, amelynek a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király templom adott otthont.

Fotó: Facebook/Szent György Napok

Az előadás az egyik legnagyobb zenei produkció volt, amelyet Székelyföldön valaha létrehoztak. Az orgonistaként világhírnévre szert tett, németországi egyetemeken karmesteri diplomát szerző

Steffen Schlandt brassói karnagy vezényletével az 50 tagú zenekar és több mint 150 tagú egyesített kórus mutatta be a világi élvezeteket dicsőítő költők verseire komponált, a tavasz, a bor és a szerelem himnuszaként ismert művet.

Fotó: Facebook/Szent György Napok

Steffen Schlandt a koncert után kifejtette, a kórus, amelyben 10 éves gyerekek együtt énekeltek 70 éves idősekkel, sikeresen továbbította a zenéből áradó energiát a népes közönségnek. A sepsiszentgyörgyi Georgius és a Csíki kamarazenekart a marosvásárhelyi filharmónia zenekarának hangszeresei egészítették ki.

Fellépett a Vox Humana kamarakórus, a Pro Musica kamarakórus, a Krisztus Király templom Laudate kamarakórusa, a Canticorum női kar, a Plugor Sándor Művészeti Líceum Campanella gyermekkara, valamint Sebestyén-Lázár Enikő szoprán, Valentin Racovean tenor és Ştefan Ignat bariton, utóbbi kettő a bukaresti opera művésze.

Fotó: Facebook/Szent György Napok

A produkcióval megkezdődött a 27. Szent György Napok kulturális hete,

amely során színházi és bábelőadásokra, író-olvasó találkozókra, koncertekre, kiállításokra, vállalkozói beszélgetésekre kerül sor. Pénteken kezdetét veszi a háromnapos szabadtéri rendezvény, ahol koncertekkel, vásárral, lacikonyhákkal várják az érdeklődőket.