Újabb fellépőket jelentett be a gernyeszegi Awake fesztivál

Krónika 2018. április 22., 16:10

Újabb fellépőket jelentettek be az augusztus 17–19. között, a gernyeszegi Teleki-birtokon rendezendő Awake fesztivál szervezői.

Fotó: Boda L. Gergely

A Maros megyei zenei rendezvény második kiadásán

színpadra lép Akua Naru amerikai énekesnő, a kortárs hip hop egyik legjelentősebb előadóművésze.

Zenéjében a hip hop, jazz és soul műfajok keverednek, három nagy- és egy kislemezzel rendelkezik.

A fellépők között szerepel az O.C.S (Omul cu Șobolani) nevű romániai zenekar, amely húsz éve van jelen az alternatív rock világában. Zenei stílusukat nagyban befolyásolta a grunge, alternatív rock és a pop-rock, ebből rakták össze saját hangzásukat.

Márciusi, erdélyi turnéja után visszatér az országba az Ivan & The Parazol budapesti rockegyüttes.

A klasszikus rockzenét a kortárs trendekkel vegyítő, dinamikus, szabad stílust képviselő zenekar több alkalommal részt vett az amerikai SXSW fesztiválon, játszott az Egyesült Királyságban, valamint Hollandiában is. A fellépők sorát bővíti a szintén budapesti Fran Palermo, amelynek dalaiban főként az indie, rock’n’roll és afro pop műfajok keverednek. A formáció koncertezett már a Szigeten, VOLT-on, illetve hollandiai zenei rendezvényeken – olvasható a szervezők szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményében.

A fesztivál visszatérő vendége lesz a sepsiszentgyörgyi Szempöl Offchestra, míg a korábban bejelentett fellépők között szerepel: Milky Chance, Wilkinson, The Subways, The Parlotones, Fink, Subcarpați, Mihail és Șatra B.E.N.Z.. Május 16-ig még megvásárolható az Early Bird háromnapos bérlet 159 lejért kemping nélkül, illetve 185 lej sátorhellyel. Május 17. és augusztus 16. között már csak a Sleepy Bird bérletek lesznek elérhetőek, amelyeknek az ára 199 lej, illetve 225 lej sátorhellyel.