Tenisz: a Halep vezette Románia bejutott a világcsoportba

Krónika 2018. április 22., 14:55

Románia  vasárnap Kolozsváron bejutott a női tenisz világbajnokságnak számító Fed-kupa világcsoportjába. Az ehhez szükséges harmadik győzelmet Simona Halep szerezte meg a román csapatnak Svájc ellen.

Simona Halep a világcsoportba „szerválta” Románia válogatottját

A világelső román játékos 6:2, 6:1 arányban lelépte a 39 éves Patty Schneyert (WTA - 149.), aki az eredetileg bejelentett Bacsinszky Tímeát helyettesítette a svájci csapatban. A leghosszabb game éppen a több mint ötperces nyitójáték volt, amelyben Halep 0-40-ről fordított. A svájci játékos 2:0 után nyerte meg az első adogatását, majd 4:2-nél breakelt, de ezt követően Halep diktálta a ritmust, és 41 perc után 6:2-re nyerte az első játszmát.

A második szettben Halep egyetlen gamet engedélyezett Schneyernek (4:1), majd koncentrált játékkal magabiztosan megszerezte a győzelmet.

A szombati első két egyes mérkőzésen Simona Halep a vártnál némiképpen nehezebben, három játszmában, 6:3, 1:6, 6:1 arányban győzte le a ranglista 115. helyén álló Victorija Golubicot, míg Irina-Camelia Begu (WTA - 38.) sima 6:4, 6:1-re verte az erdélyi származású, svájci Bacsinszky Tímeát (WTA - 46).

Az Agerpres hírügynökség szerint a szabályzat értelmében még le kell játszani a páros mérkőzést, de ennek eredményétől függetlenül Románia gyakorlatilag megnyerte a párharcot és bejutott a Fed-kupa világcsoportjába.

Románia februárban 3-1-re legyőzte Kolozsváron Kanada csapatát a világcsoport 2. osztályának első fordulójában, így biztosította be a helyét a világcsoport play-offjára, míg Svájc 3-1 arányú vereséget szenvedett Csehországtól a világcsoport első körében, ezért kényszerült osztályozót játszani.